Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın'dan flaş sözler: O adam gelsin kim kimi dövecek görsün!

Süper Lig'in ilk yarısında BtcTürk Yeni Malatyaspor'u çalıştıran 47 yaşındaki Sergen Yalçın istifa etmişti. Beşiktaş'ta da kısa bir süre önce Abdullah Avcı döneminin sona ermesinin ardından Sergen Yalçın'ın, Beşiktaş'ın teknik koltuğuna oturması bekleniyordu. Ve beklenen oldu. Sergen Yalçın sezonun ikinci yarısında Beşiktaş'ı yönetecek. 13 yıl sonra Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a teknik direktör olarak dönüşü, Vodafone Park'ta düzenlenen ve binlerce Beşiktaş taraftarının katıldığı imza töreni ile kutlandı. Sergen Yalçın, futbolculuğu döneminde çalkantılı bir süreç geçirmişti. Geride ise efsane sözler bıraktı. İşte Başta Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın olmak üzere futbol dünyasından unutulmaz sözler.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

Adaı Beşiktaş ile özdeşleşen Sergen Yalçın yuvasına döndü. 13 yıl sonra Beşiktaş'a teknik direktör olarak geldi. Beşiktaş yönetiminin aldığı bu karar Beşiktaş camiasında olumlu karşılandı.

Sergen Yalçın sadece Beşiktaş değil, Türk futbolu için de özel bir isim. Hem futbolculuk hem yorumculuk kariyerinde birbirinden ilginç sözlere imzasını attı Sergen Yalçın. Defalarca capsleri yapıldı.

Takvim Logo

İşte Sergen Yalçın'ın unutulmaz sözlerinden bazıları:

Takvim Logo

Ali Sami Alkış: Bu Sergen'i günde 3 posta dövmek lazım. Yeteneklerinin farkında değil çocuk.

Sergen: Kim o adam, çıksın kapının önüne kim kimi dövüyor görsün.

Takvim Logo

Muhabir: Çok koşsaydın nasıl bir futbolcu olurdun?
Sergen: Çok koşsaydım atlet olurdum, futbolcu değil!

Takvim Logo

Vedat Okyar: "Sergen koşmadığın için çok eleştiriliyorsun, ne diyorsun bu konuda?"
Sergen: "Ya Vedat abi, ben koşunca yoruluyorum, bunu kimseye anlatamıyorum bir türlü."

Takvim Logo

-Sergen, Pierre Van Hooijdonk senden daha iyi frikik atıyor diyorlar, ne diyorsun?
-O çalışmış yapmış, bizimki Allah vergisi.

Takvim Logo

Muhabir: Sergen, Chelsea maçı için 80.000 dolar bahis oynadığın söyleniyor ne diyeceksin?
Sergen: O kadar büyük oynamasaydım 2 gol atmazdım herhalde

Takvim Logo

GS – BJK maçı sonrası, Sergen BJK'li Yasin'in formasını giymiştir maç bittikten sonra, bir kamera ile mikrofon gelir, röportaj başlar:
-Sergen sırtında Beşiktaş forması var bunun anlamı nedir acaba? (Sergen'in kalbinde hala Beşiktaş olduğunu ima ederek)
Sergen: Valla Yasin formamı istedi, ben de çıplak gezecek değildim herhalde

Takvim Logo

Muhabir: Sergen, Avrupa'ya gitmeyi düşünüyor musun?
Sergen: Niye gideyim ki burada rahatım yerinde, paramı alıyorum, futbolumu oynuyorum. Avrupa'daki idman programı bana uymaz.

Takvim Logo

Serhat Ulueren : Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olacak mısın ?
Sergen Yalçın : Teknik direktörlükle ilgili bir şey söylemiyorum. O zaten kolay bir meslek.

Takvim Logo

Fatih Uraz: Sergen, Beşiktaş'ta oynamaya başladığı ilk sezon sonunda takımı iki kupa birden kazandığında 'kupa kaldırmaktan yoruldum' diyecek kadar sıra dışı bir futbolcuydu. Evet, zor bir oyuncuydu, fazla çalışmayı sevmezdi, hafta içi mutlaka çeşitli bahaneler üreterek bir iki idmandan kaytarmayı becerirdi; ama samimiydi, dürüsttü ve maç günü sahada olmaktan zevk alırdı. Bir gün idman başladığı halde sergen'i sahada göremeyince hemen telefona sarılarak onu aramış; telefonunun kapalı olduğunu anlayınca da bu kez babasıyla konuşup nerede olduğunu sormuştuk. babasının 'yarım saat önce evden çıktı' dediği Sergen'e antrenmanın ardından 'yolda bir şey mi oldu da geciktin, baban evden erken çıktığını söyledi' dediğimizde 'ben evde kalmadım ki, babam yalan söylemiş' cevabını verdiğini daha dün gibi hatırlıyoruz.

Takvim Logo

Muhabir: Sergen gözlük takmışsın, hayırdır?
Sergen: Yanlış anlaşılmasın entel falan değilim. Gözlerim bozuldu… Aha bak sakın Sergen entel olmuş diye yazmayın.

Takvim Logo

Vitor Pereira-Robin Van Persie krizi için: "Benim teknik direktörlük yaptığım yerde futbolcu sadece verilen talimatları dinler, hocasına karşı hiçbir tavır da yapamaz. Bunu da beni az çok tanıyan herkes biliyor zaten..."

Takvim Logo

Tümer Metin'in yine penaltı kaçırdığı bir maç esnasında yedek kulübesine gider...

Sergen: Abi bu takımın penaltıcısı kim?

Kulübe: Pancu

Sergen: Eee o zaman niye bu .... kullanıyor?

Takvim Logo

Muhabir: Sergen, Tigana senin için 4 kilo versin Real Madrid'e transfer edeyim demiş, ne diyorsun?

Sergen: 4 kilo versem jokey olurum diyorum.

Takvim Logo

Ercan Taner: Sergen, Tabata Beşiktaş'a ne verebilir?

Sergen: Gaziantep'den gelirken 1 kilo baklava getirebilir.

Takvim Logo

Yönetici: Sergen sen Salı, Çarşamba, Perşembe günleri bir yerlerdeymişsin diye bir haber aldık doğru mu bu?

Sergen: Doğru ama eksik.

Yönetici: Nasıl yani?

Sergen: Cuma da oradaydım.

Takvim Logo

Muhabir: Sergen, yeni transferler için neler söyleyeceksin?

Sergen: Gökhan genç çocuk, önünde daha çok yıllar var. Bobo…Bobo'nun da adı güzel.

Takvim Logo

Muhabir: Sergen Tigana senin için ondaki futbol zekası bende de Platini'de de yok demiş.

Sergen: Hocam doğru söylemiş.

Takvim Logo

Sergen: O topta ön direğe koşu yapmak saçma.

Ersin Düzen: Ya ön direkte topla buluşursa?

Sergen: Ne yapacak topla buluşup, yemeği mi çıkacak?

Takvim Logo

Muhabir: Sergen 10-12 yaş arasındaki çocuklar İddaa oynuyor, ne diyeceksin?

Sergen: Almanya'dan uzak dursunlar, çok sürpriz oluyor.

Takvim Logo

Hakan Ünsal, Sergen Yalçın'ın yanında oturmaktadır.

Sergen: Sol bek futbolda hiç önemli mevki değil.

Takvim Logo

Muhabir: Bülent Korkmaz da 33 yaşında ama hala ekstra çalışıyor bu durum seni rahatsız etmiyor mu?

Sergen: Bülent yeteneksiz; antrenman yapmazsa oynayamaz, ben yetenekliyim o yüzden antrenman yapmama gerek yok.

Takvim Logo

Muhabir: Sergen bugün performansın iyi değildi ne diyeceksin?

Sergen: O zaman haftaya yerime oynarsın derim.

Takvim Logo

İkinci saati geride kalan bir maç sonu programından…

Güntekin Onay: Şimdi de reklama gidelim.

Sergen: Bence artık eve gidelim.