Ahmet Mümtaz Taylan'ın sunduğu Empati programına konuk olan Ebru Şallı, ailesi, çocukluğu ve 2020 yılında 9 yaşındayken hayatını kaybeden oğlu Pars ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dört kardeş büyüdüğünü ve çocukluğundan itibaren anne olmak istediğini belirten Şallı, oğlunun hastalık sürecinde ve hastane odasında yaşananları aktardı.
ERKEK ÇOCUK ZAAFI VE AİLE YAŞAMI
2002-2013 yılları arasında Harun Tan ile evli kalan ve bu evlilikten Beren ile Pars adında iki oğlu bulunan Ebru Şallı, büyük oğlunun 22 yaşına geldiğini ve profesyonel tenis oynadığını belirtti. Erkek çocuklara karşı her zaman bir zaafı olduğunu ifade eden Şallı, eski eşinin ilk evliliğinden olan oğlu Can ile de yakından ilgilendiğini ve görüşmeye devam ettiklerini dile getirdi.
"TEŞHİS KONULDUĞUNDA YERE YIĞILDIM"
Küçük oğlu Pars'a lenfoma teşhisinin 2018 yılında konulduğunu söyleyen Şallı, sürecin başlamasını ve teşhis anını şu sözlerle anlattı:
"7 buçuk yaşındaydı, her şey ateş ve boyun ağrısıyla başladı. Doktora götürdük, teşhis için MR'a girdi. MR'daki doktor da çok acımasızdı, biz Harun'la kapıda beklerken gelip 'Her yerinde bir şey var" deyince yere yığıldığımı hatırlıyorum."
HASTANE ODASINDAKİ MÜCADELE
Oğlunun yapısı itibarıyla çok olgun bir çocuk olduğunu vurgulayan Ebru Şallı, 3 yıl süren hastane döneminde yaşadıklarını şu ifadelerle aktardı:
"Pars hastanede bir gün 'Aman annem uyanmasın, çünkü gece hiç uyumadı' demişti. Mesela bu cümlesini unutamıyorum, 8 yaşındaki bir çocuk bunu nasıl düşünebiliyor?"
Oğlunun 3 yıl boyunca hiç "neden ben" demediğini belirten Şallı, "Defalarca saçı kesildi ama hiç sesi çıkmadı" diye konuştu.