Şehit Hamdi Armağan Kaplan'ın eşi oğluna böyle seslendi: Başını dik tut, senin baban kahraman

Gürcistan-Azerbaycan sınırında C-130 askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan, memleketi Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Hülya Kaplan, oğluna başını dik tutmasını söyleyerek, "Dik tut oğlum başını, dik tut yavrum. Senin baban kahraman" ifadeleriyle seslendi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

Azerbaycan dönüşü Gürcistan sınırında C-130 askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan, memleketi Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Takvim Logo

Ankara'da düzenlenen törenin ardından uçakla Merzifon Havalimanı'na getirilen şehit Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ailesi ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Takvim Logo

Evli ve 2 çocuk babası şehit Kaplan'ın cenazesi, daha sonra kara yoluyla Gümüşhacıköy ilçesine getirildi. Babası ve annesinin yaşadığı evde helallik alınmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Takvim Logo

Cenaze töreninde şehidin annesi Dilşat ve babası Ümit Kaplan gözyaşı dökerken, eşi Hülya Kaplan da oğlu Poyraz (11) ve kızı Cemre Kaplan'a (8) sarılarak ağladı.

Takvim Logo

Hülya Kaplan oğluna başını dik tutmasını söyleyerek, "Dik tut oğlum başını, dik tut yavrum. Senin baban kahraman" diyerek ağıt yaktı.

Takvim Logo

Şehit Kaplan, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Takvim Logo

Şehidin cenaze törenine ailesinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve şehidin yakınları katıldı.

Takvim Logo

İşte törenden kareler...

Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo

FOTOĞRAFLAR: AJANSLAR