
TÜRK UZAY KURUMU KURULACAK
2023 yılına kadar ülkemizde Türk Uzay Kurumu kurulacak. Türkiye'de yürütülen ve yürütülecek tüm uzay faaliyetlerinde merkezi politika belirlenmesi ve koordinasyon ile uluslararası temsil yapısı geliştirilecek. Uyduların yerli üretimi için Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezi (UMET) faaliyete geçirilecek. Bu alanda uzman personel yetiştirilecek ve üniversitelerde araştırma merkezleri kurulacak. Uzaydaki uydu filomuz en az 2'si yerli olmak üzere toplam 7 adete yükseltilerek, Amerika'nın Batı kıyısından Çin'in Doğu kıyısına kadar kapsama alanına alınacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ARTIRILACAK
Rüzgar enerjisine dayalı üretim kapasitesi 2023'te bin megawatt'tan 20 bin megawatt'a çıkarılacak. Güneş enerjisine dayalı santraller de kurulacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik enerjisi üretimi içindeki payını yüzde 30'lara çıkarılacak.

MEGA ENDÜSTRİ BÖLGELERİ OLUŞTURULACAK
Yeni kurulacak "mega endüstri bölgeleri" ile özellikle büyük ölçekli ve entegre yatırımların önü açılacak.
İlaç ve tıbbi cihazda yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara ürün ve hizmet sunabilen ve yurt içi ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının daha büyük bir kısmını karşılayabilen üretim yapısına geçilecek.

ANTALYA'YA 3. HAVALİMANI GELİYOR
Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi.

ANTARKTİKA'YA BİLİM ÜSSÜ KURULACAK
Antarktika'ya 2019'da Türk Bilim Üssü kurulumu gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye, Antarktika üzerinde söz sahibi 30 ülkeden biri olacak