İstanbul'da alarm çanları çalıyor! Bir ilçe tamamen kıpkırmızı... İşte İstanbul ve Türkiye'nin koronavirüs haritası!

Megakent İstanbul'da koronavirüs alarmı... 15 milyonu aşkın kayıtlı nüfusuyla İstanbul'da koronavirüs haritası giderek ürkütücü bir hal almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs haritasında bir bölge tamamen kıpkırmızı oldu. Göçmenlerin sıklıkla bulunduğu bölgede ne maske ne de sosyal mesafe kurallarına uyulduğu gözlemleniyor. İşte o son dakika haberi ve İstanbul ve Türkiye'nin koronavirüs haritası.

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

Virüsün hızla yayıldığı İstanbul'da, tüm uyarılara rağmen maske ve mesafe kuralına uymayanlar sokaklarda resmen cirit atmaya devam ediyor. Kurallara uymayan bölgeler haritada bariz bşr şekilde kendini gösteriyor.

Takvim Logo

ÜRKÜTÜCÜ HARİTA

"Hayat Eve Sığar" uygulamasında, vaka yoğunluğunun açıkça görüldüğü Fatih'te ise, özellikle Kumkapı, Nişanca Aksaray hattından yansıyan manzaralar, oldukça ürkütücü.

Takvim Logo

ESNAF DA MASKE TAKMIYOR

Bölgedeki incelemelerimiz sırasında, sokakta dolaşan her iki kişiden birinin ya maskesiz olduğuna, ya da maskesini çenesine indirip gezdiğine tanıklık ettik. Son birkaç yıldır 'Orta Asya', 'Afrika' mozaiğine teslim olan Fatih'in ara sokaklarında, göçmenler de maske ve mesafe kuralını hiçe saymış durumda. Ayrıca birçok esnaf da, tüm uyarılara rağmen maske takmadan çalışıyor.

Takvim Logo

ESKİ MÜDAVİMLER TEPKİLİ

Sokaklarda maskesiz dolaşanlara, bu durumun nedenini sorduğumuzda da, 'açık hava' ve 'unutkanlık' bahaneleri öne sürüldü. Özellikle Nişanca'dan Molla Taşı'na doğru uzanan ara sokaklardaki kural tanımazlık, Kumkapı'nın eski müdavimlerinin de son dakika tepkisini çekmiş durumda.

Takvim Logo

HİÇBİR KAYITLARI YOK

Nişanca Mahalle Muhtarı Zübeyir Yiğitalp, bölgede Kovid-19 vaka sayısının arttığına dikkat çekerek, "Asıl sorun kaçak göçmenlerde. Hiçbir kaydı bulunmayan kaçak göçmenlerin ne durumda olduğunu kimse bilmiyor.

Takvim Logo

TEK GÖZ ODADA 15 KİŞİ

Merdivenaltı atölyelerde maskesiz çalışan, tek göz odalı evlerde 15 kişi yaşayan kaçak göçmenlerin sağlık durumu, virüs yükü bilinmiyor. İstanbul'da kendi gettolarını yaratan göçmenler, maske ve mesafe kuralına uymadan yaşam sürüyorlar.

Yüzde 80'i maskesiz dolaşıyor, Denetimler arttırılmalı. İlçe kaymakamımıza gözlem ve bilgilerimizi sürekli aktarıyoruz. Tedbir alınmazsa Kovid-19 vaka sayısında patlama yaşanır. letme sahipleri ve esnaf da duyarsız davranıyor" diye konuştu.

Takvim Logo

53 KİŞİ KARANTİNADA

Aksaray Mahalle Muhtarı Hüseyin Ustaoğlu da, kendi bölgelerinde maske ve mesafe duyarsızlığından yakınarak, "Şu an sadece bizim mahallemizde tanılı ve karantinada toplam 53 kişi var.

Ancak kayıt dışı kaçakların sayısını bilmiyoruz. Özellikle Afgan, Peştun, Bangladeşli göçmenler kalabalık halde, çok dar alanlarda çalışıp, yaşam sürüyorlar. Kovid-19 riskinin en yüksek olduğu yer Aksaray.

Takvim Logo

UYARILARA KULAK ASAN YOK

Milliyet'in haberine göre ne vatandaş, ne göçmenler uyarılara kulak asmıyor. Cezai işlem yapılmadığından korkusuzca maske, mesafe dinlemeden dolaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Katip Kasım Mahallesi Muhtarı Osman Aydemir ise sadece göçmenlerin değil vatandaşların da maske ve mesafe kuralına riayet etmediğini söyledi.

Takvim Logo

Öte yandan Hırka-i Şerif ve Kumkapı mahallelerinde bulunan İstanbul İl Göç İdaresi binalarının önünde, Kovid-19 sürecinden itibaren uzun kuyruklar oluşurken, maske ve mesafe kuralının kuyruklarda da çiğnendiği görüldü.

Kuyrukta maskesiz duranların yanı sıra, maskesini çenesine indirenler sosyal mesafeyi hiçe sayarken, saatlerce beklemekten dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi.

Takvim Logo

ayat Eve Sığar' uygulaması üzerinden yayınlanan son haritada Fatih ilçe sınırlarının tümü kırmıZIya boyanırken, Laleli'den Samatya'ya, Çapa'dan Çukurbostan'a kadar olan her mahalle, cadde ve sokakta yüksek riski olduğu görülüyor.

Fatih ilçe sınırlarında bulunan Fevzi Paşa Caddesi'ni çevreleyen bölge ile Kariye Müzesi'nin arka kısmının da kırmızı renkte olduğu görülüyor.

Haritaya göre; Kumkapı, Aksaray, Laleli, Nişanca hattı da en riskli yerler arasında bulunuyor.

Takvim Logo

BİR TARAF KAYNIYOR DİĞER TARAF İSE...

İSTANBUL - AVRUPA

İstanbul'da düşen vaka sayısının ardından yeniden artış gözleniyor.

Takvim Logo

İSTANBUL - ANADOLU
Diğer illerde vaka sayısı Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs haritalarına böyle yansıdı.

Takvim Logo

ŞİRİNEVLER VE ATAKÖY
Özellikle İstanbul'da Şirinevler ve Ataköy semtlerini birbirinden ayıran cadde koronavirüs haritasında açıkça görülebiliyor.

Takvim Logo

İŞTE İSTANBUL'UN RİSK HARİTASI

İstanbul`da vaka sayısı Ankara`nın iki katına çıktı. Uzmanlara göre bunun nedeni tatil dönüşleri.

Takvim Logo

ADALAR

Takvim Logo

ARNAVUTKÖY

Takvim Logo

ATAŞEHİR

Takvim Logo

AVCILAR

Takvim Logo

BAĞCILAR

Takvim Logo

BAHÇELİEVLER

Takvim Logo

BAKIRKÖY

Takvim Logo

BAŞAKŞEHİR

Takvim Logo

BAYRAMPAŞA

Takvim Logo

BEŞİKTAŞ

Takvim Logo

BEYKOZ