Bolu yangınının bilançosu: Göynük'te 35 hektarlık alan zarar gördü

Bolu'nun Göynük ilçesinde Çatacık köyü ve Sünnet Gölü mevkisinde 28 Haziran'da çıkan yangı havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı. Yangında 35 hektarlık alan kül oldu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

Bolu'nun Göynük ilçesindeki yangında 35 hektarlık alan zarar gördü.

Takvim Logo

Çatacık köyü ve Sünnet Gölü mevkisinde 28 Haziran'da yangın çıkan ormanlık alanda hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Takvim Logo

35 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde 35 hektarlık alanın zarar gördüğü belirlendi.

Takvim Logo

YENİDEN AĞAÇLANDIRILACAK

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürerken, alanın yeniden ağaçlandırılması için planlama yapılacağı öğrenildi.

Takvim Logo

Bu arada, yangında zarar gören alan orman ekipleri tarafından havadan görüntülendi.

Takvim Logo

NELER OLMUŞTU?

Çatacık köyü ve Sünnet Gölü mevkisinde 28 Haziran saat 15.29'da çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde, 4 helikopter, 27 arazöz, 9 su ikmal aracı, 8 ilk müdahale aracı, 11 hizmet aracı ve çok sayıda personelle havadan ve karadan müdahale edilmiş, alevler, yoğun çalışma sonucu gece saatlerinde kontrol altına alınmıştı.

Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo