Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi

Son zamanlarda fırsatçılar tarafından şişirilen fiyatlara karşı düğmeye basıldı. Üreticiden tüketiciye tedarik kanallarının takip edilmesi, kayıt dışı işlemlerin tespiti ve tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artış iddialarını soruşturmak üzere 9 büyükşehirde 10 halde denetim başlattı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 1

Ticaret Bakanlığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Bayrampaşa Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Ataşehir Şubesi'nde eş zamanlı denetim yapıldı.

Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 2

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatı ile Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, üreticiden tüketiciye tedarik kanallarının takip edilmesi, kayıt dışı işlemlerin tespiti ve tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artış iddialarını soruşturmak üzere 9 büyükşehirde 10 halde denetim başlattı.

Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 3

Söz konusu denetimler kapsamında, Ticaret Bakanlığı müfettişlerince İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Bayrampaşa Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Ataşehir Şubesi'nde denetimler gerçekleştirildi.

Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 4

Denetim kapsamında, müfettişlerce müstahsil makbuzları, giriş çıkış belgeleri ve faturalar incelendi.

Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 5

Ürünlerin hale giriş ve çıkış fiyatları arasında fahişlik olup olmadığı değerlendirildi.

Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 6

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, ilgili denetimler kamu yararı gözetilerek titizlikle ve sürekli olarak devam edecek.

Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 7
Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 8
Fahiş fiyat artışlarına geçit yok! Ticaret Bakanlığından eş zamanlı "hal" denetimi - 9