250 bin konutluk Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvuruları devam ediyor. Henüz başvuru yapmamış olanlar için uyarı geldi! Başvuru ekranı bu ayın sonunda kapanacak! 81 ilde 2+1, 3+1 konutlar inşa edilecek. 60- 70 bin peşinat ödeyen ev sahibi olacak! Ayrıca 240 ay vade ve günlük sigara parasına taksit ödeyerek de kolaylıkla borç kapatılabilecek. 2+1 daireler için 2 bin 280 lira taksit, 3+1 dairelerde ise 3.187 lira taksit ödeme planı yapılıyor. Yapılan açıklamada Asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri, kuradan 5 iş günü sonra iade edileceği belirtildi. İşte detaylar!
TOKİ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?
14 Eylül'de başlayan TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 31 Ekim'de sona erecek. E-Devlet başvuruları ise 28.10.2022 tarihinde sona erecek.
TOKİ'den yapılan açıklamada, ''Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)'' denildi.
Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. İşte başvuru detayları:
Başvurular; 6 kategoride kabul edilecek;
1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri"
2. Kategori olan "Gazi (Kıbrıs,Kore) Vatandaşlarımız"
3. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımız"
4. Kategori olan "Emekli Vatandaşlarımız"
5. Kategori olan "Yaşı 18-30 arasında olan Genç Vatandaşlarımız"
6. Kategori olan "Diğer alıcı adayları"
• Başvuru dönemi bitiminden sonra "Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir. Başvuru toplanan projeler için kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.
• Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.
• Projelerin ihalesi yapılıp, bağımsız bölüm listesi ve şerefiyeli satış fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte, asil hak sahipleri için "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.
• Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecektir.
Hak sahiplerine konutlar; %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.