Shaqiri'den Cimbom'a mesaj

Galatasaray'ın transfer gündeminde olduğu 'iddia edilen' ancak sarı-kırmızılı yönetim tarafından 'yalanlanan' Xherdan Shaqiri önemli açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 04 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 04 Ocak 2012, 20:28
Shaqiri’den Cimbom’a mesaj

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın transfer gündeminde olduğu 'iddia edilen' ancak sarı-kırmızılı yönetim tarafından 'yalanlanan' Xherdan Shaqiri, Hürriyet'ten Yasemin Akduman'a özel bir röportaj verdi. Yaklaşık 4 ay önce de Shaqiri ile bir röportaj gerçekleştiren Akduman, bu kez İsviçreli yıldıza Galatasaray ile ilgili sorular yöneltti. İşte Hürriyet'te yer alan röportajın dikkat çeken satır başları:

İşte Xherdan ile gerçekleştirilen sohbetin detayları...

- Selam Xherdan.. Öncelikle yeni yılını kutlamak istiyorum. Her şey gönlünce olsun. Uzun zamandan beri arıyorum, ulaşamadim sana?

-Sana söyledigim gibi noel tatilinde çıkıp biraz moral depoladim. Çok teşekkür ederim. Senin de yeni yılın kutlu olsun bu arada.

- Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı yendiğiniz maçta muhtesem bir performans göstererek iki golün de pasını vermiştin. Basel Külübü, Manchester'i yenerek Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura kaldi. Doğal olarak da bütün ilgileri üzerine çektin.

- Teşekkür ederim Yasemin. Biz takım olarak çok iyi oynadık ve turu hakettik.

- Xherdan, Türkiye transfer listesinde gündemdesin. Hemen hemen hergün gazetelerin manşetindesin. Galatasaray Külübü'nün seni transfer etmek istedigi yazılıyor. Senden bu konu hakkında gerçekleri ögrenebilir miyim?

- Bana Galatasaray'dan yapılmış bir teklif yok Yasemin.

- Ama Galatasaray veya baska bir Türk takımından teklif alsan?

- Sana daha önceki röportajımda da söyledigim gibi. Türkiye'de seve seve oynarım. Ayrıca Galatasaray gibi büyük bir külüpte oynamak gurur verici.

- Galatasaray'da özelliklle Fatih Terim'in seni çok istedigi söyleniyor. Fatih Terim'i taniyor musun?

- Çok büyük bir antrenör olduğunu biliyorum. Ama bir görüşmemiz olmadı kendisiyle.

- Senin 2014 yılına kadar Basel'de süren bir sözleşmen var. Ama seni isteyen bir sürü takım olduğunu biliyorum. Ne yapmayı düşünüyorsun?

- Evet 2014 yılına kadar sözleşmem var. Ama Avrupa'da büyük bir takımda oynamayı çok istiyorum.

- Seni isteyen takımları bana söyleyebilir misin?

- Şu an isim veremeyeceğim.

- Sana Dinamo Kiev, Manchester United, Atletico Madrid, Malaga, Paris Saint Germain gibi takımlardan teklif aldığını biliyorum?

- Evet dogru Yasemin. Bonservis bedelim 12,5 milyon Euro öncelikle takımım Basel'le anlaşmaları lazim.

- Xherdan sana çok teşekkür ederim. Verdiğin içten cevaplar için. Senin için her şeyin hayırlısı olsun. 20 yaşındasın henüz. Ben, futbol dünyasında son 10 yılına damga vuracağına inaniyorum. Her şey gönlünce olsun.

- Çok teşekkür ederim Yasemin. Türkiye'ye benden selamlar.