İşte Ujfalusi'yi kaptan yapan o detay!

G.Saray'da Lincoln'den sonra ilk kez bir yabancı futbolcunun kaptanlık bandını takması camiada ilginç bir gelişme olarak değerlendirildi.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2011, 11:57
İşte Ujfalusi’yi kaptan yapan o detay!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da Ujfalusi'nin Karabükspor karşısında kaptan olarak sahaya çıkması büyük yankı uyandırdı. Sarı-Kırmızılı takımda Lincoln'den sonra ilk kez bir yabancı futbolcunun kaptanlık bandını takması camiada ilginç bir gelişme olarak değerlendirildi. ;

TEREDDÜT BİLE ETMEDİ

Terim Karabük karşısında Ayhan ve Sabri yedek kulübesinde oturunca tereddüt bile etmeden Çek futbolcuyu sahaya kaptan olarak çıkardı. Terim'in Ujfalusi'yi kaptanlığa getirmesinin nedeninin Almanya kampına dayandığı ortaya çıktı. Sarı- Kırmızılı takımın oynadığı bir hazırlık maçında tecrübeli futbolcu sakatlanmış ve doktorlar o gün Fatih Terim'e Ujfalusi'nin 1 gün dinlendirilmesi yönünde rapor vermişti.

HERKESİ ŞAŞIRTTI

Ancak maçtan 1 gün sonra sabah idmanında Ujfalusi'nin sahada olması başta Teknik Direktör Fatih Terim olmak üzere herkesi şaşkınlığa uğrattı. Çek oyuncuyu gören Terim, "Neden idmana çıktın. Senin dinlenmen gerekiyordu" dedi. Ancak Ujfalusi başarılı hoca, "Arkadaşlarıma örnek olmak zorundayım. Her sakatlıkta antrenmana katılmazsam bu hem arkadaşlarıma hem de mesleğime karşı saygısızlık olur. Lütfen izin verin" dedi. Tecrübeli yıldızın bu sözleri karşısında duygulanan Terim o gün futbolcularına, "İşte takımda böyle oyuncu isterim" mesajını verdi. O günü unutmayan Terim'in Ujfalusi'yi bu nedenle kaptan yaptığı ortaya çıktı.

TAKIMININ CAN DAMARI
Galatasaray' a sezon başında A.Madrid'den gelen Ujfalusi profesyonelliğiyle takım arkadaşlarına örnek oldu. Terim'in gözüne girmeyi başaran Çek futbolcu savunmanın can damarı olurken tam not aldı.