Taffarel yeni kaleciyi açıkladı

Galatasaray'ın kaleci antrenörü Taffarel, Galatasaray'ın yeni kalecisini açıkladı.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2011, 13:41
Taffarel yeni kaleciyi açıkladı

İÇİNDEKİLER

Claudio Taffarel, ülkesinde bir radyoya yaptığı açıklamada, Lauro için onay verdiğini ve Internacional'in de bu transfere sıcak baktığını ifade etti. Lauro'nun menajeri de Galatasaray ile anlaştıklarını ve kulüpler arasında sadece detaylar kaldığını söyledi. Ntvspor'un haberine göre Galatasaray'ın kaleci arayışlarında son viraja girildi. Galatasaray'da Fatih Terim'in teknik ekibinde yer alan ve kaleci transferinde tam yetkiyle görev yapan Taffarel, ülkesi Brezilya'da yayın yapan "Radio Guaiba"da yaptığı açıklamada, Lauro'da son aşamaya geldiklerini ifade etti.

TAFFAREL ONAY VERDİ

Taffarel, "öncelikli tercihimiz Victor'du ancak yüksek maliyeti nedeniyle ondan vazgeçtik. Ardından Muriel için girişimlerde bulunduk. İlgilendiğimiz sırada Internacional'de forma şansı bulamıyordu. Ancak daha sonra düzenli bir şekilde oynamaya başladı. Bu yüzden ondan da vazgeçmek zorunda kaldık. Daha sonra Lauro ismi gündemimize geldi. Benim de onayımın ardından kulüpler görüşmeye başladı. Internacional'in de bu transfere sıcak baktığını biliyorum" dedi.

Galatasaray'ın Lauro için 1 milyon Euro bonservis bedeli ödemesi bekleniyor.

MENAJERİ DE DOĞRULADI

Aynı radyoya konuşan Lauro'nun menajeri Eduardo Kuperman da kendilerinin Galatasaray ile anlaşmaya vardıklarını ifade etti. Kulüplerin de anlaşmak üzere olduğunu söyleyen Kuperman, "Sadece detaylar kaldı" dedi.

KISACA LAURO

Tam adı Lauro Júnior Batista da Cruz olan ve Lauro olarak tanınan kaleci 3 Eylül 1980'da Andradina'da doğdu. 1.93 boyundaki Lauro, 2001-2005'te Ponte Preta'da oynadığı dönemde 150 maça çıktı ve bir gol kaydetti. Lauro, 2006-2007'de Cruzeiro'da 10 maça çıktı. 2008'de Internacional'e transfer olan kaleci, burada 113 maça çıktı.

Lauro'nun 2006'da Cruzeiro ile Mineiro şampiyonluğu, 2010'da da Internacional ile Libertadores Kupası şampiyonluğu bulunuyor.