Oy verme işlemi tamamlandı

İlk 10 sandıkta Aysal, diğer adaylara fark attı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2011, 18:11
Oy verme işlemi tamamlandı

İÇİNDEKİLER



Galatasaray Kulübü'nün Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda oy verme işlemi sona erddi. 4 bin 17 üyenin oy kullandığı açıklanırken, oyların sayımına başlandı.

Galatasaray'da ilk sandık açıldı. Aysal, diğer adaylara fark attı.

Oy dağılımı şöyle:
Ünal Aysal : 106
Turgay kıran: 30
Mehmet Helvacı: 14

İkinci sandıkta oy dağılımı şöyle:
Ünal Aysal : 118
Turgay kıran: 23
Mehmet Helvacı: 12

Üçüncü sandıkta oy dağılımı şöyle:
Ünal Aysal: 119
Turgay Kıran: 25
Mehmet Helvacı: 20

Dördüncü sandıkta oy dağılımı şöyle:
Ünal Aysal: 118
Turgay Kıran: 32
Mehmet Helvacı: 19

5. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 148
Mehmet Helvacı: 17
Turgay Kıran: 18

6. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 122
Mehmet Helvacı: 9
Turgay Kıran:33

7. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 126
Mehmet Helvacı: 18
Turgay Kıran: 21

8. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 116
Mehmet Helvacı: 23
Turgay Kıran: 34

9. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 124
Mehmet Helvacı: 20
Turgay Kıran: 22

10. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 110
Mehmet Helvacı:16
Turgay Kıran: 34

Onuncu sandık sonunda toplam oy dağılımı şu şekilde:

GENEL TOPLAM:
Ünal Aysal: 1207
Turgay Kıran: 272
Mehmet Helvacı: 168

(Devam edecek...)

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'ndaki toplantıda aidatlarını yatıran 6.988 kulüp üyesi, Galatasaray Spor Kulübü'nün 34. Başkanını seçmek için sandığa gitti.

Seçimlerde adaylardan, sicil numarası sırasına göre, Mehmet Helvacı Kırmızı, Turgay Kıran Gri, Ünal Aysal ise sarı oy pusulası kullandı. Geçen seçimde olduğu gibi, bu seçimde de üyeler 24 adede çıkarılan sandıklarda oy kullandı.

Genel Kurulda, Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde, Kulüp Başkanı, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Sicil Kurulu'nun asil ve yedek üyelerinin seçimi için oy kullanıldı.

Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy verme işlemleri saat 15.00'te sona erdi.

Başkan adayları ve yönetim kurulu listeleri şöyle:

HELVACI'NIN YÖNETİMİ

Asil Üyeler: Münir Hamamcıoğlu (İşadamı), Dursun Buğra (Doktor), Şerif Kaynar (İşadamı), Ahmet Suat Ertem (Sanayici), M.Nedim Ölçer (İşadamı), Doğan Yalçınkaya (İşadamı), Vedat Eşkinat (İşadamı), Atilla Kınay (Turizmci), Mecit Mert Çetinkaya (Armatör), Ahmet Işık Aykut (Turizmci).

Yedek Üyeler: Giray Güngör (Yayıncı), H.Selim Sanver (İşadamı), İbrahim M. Okumuş (Yatırımcı), Serdar Ciner (İşadamı), M.Murat Yücaoğlu (İşadamı).

KIRAN'IN YÖNETİMİ


Asil Üyeler: Ahmet Özdoğan (Doktor), Emel Çabukoğlu (Ekonomist), Ozan Korkut (Reklamcı), Tuncer Hunca (Sanayici), Orhan Sürek (Ekonomist), Metin Öztürk (İş adamı), Pelin Atılgan Çobanoğlu (Reklamcı), Cenap Yener (Diş Doktoru), Ömer Tümay (İşletmeci), Serol Acarkan (Sanayici).

Yedek Üyeler: Gözde Büyükeroğlu (Avukat), Zeynep Banu Dalaman (Sosyolog), Murat Bekdik (Ekonomist), Mehmet Emir Oflaz (İşadamı), Cemal Murat Akar (İşadamı- Bilişimci)

AYSAL'IN YÖNETİMİ


Asil Üyeler: Semih Haznedaroğlu (Sanayici), Ali Dürüst (Sanayici), Sedat Doğan (Danışman), Celal Gürcan (İş adamı), Mete Başol (Bankacı), Refik Arkan (Yeminli Mali Müşavir), Adnan Öztürk (CEO), Ali Gürsoy (İşadamı), Aka Gündüz Özdemir (İşadamı), Adnan Nas (İşadamı).

Yedek Üyeler: Ahmet Ocaklı (İşadamı), Abdurrahim Albayrak (İşadamı), Emir Sarıgül (Serbest Meslek), Mehmet Cibara (İşadamı), Necati Demirkol (İşletmeci).

ADNAN POLAT, SESİ KISILDIĞI GEREKÇESİYLE GENEL KURULA KATILMADI


Galatasaray Kulübü'nün 96. dönem seçimlerinin yapılacağı Olağanüstü Seçim Genel Kurulu başladı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat katılmazken, genel kurulun açılış konuşmasını kulüp başkan yardımcısı Taner Aşkın yaptı.

Adnan Polat'ın hastalığının nüksetmesi nedeniyle gelemediğini duyuran Aşkın, ''Ses kısılması nedeniyle sizlerle birlikte olamadı'' dedi.

Öte yandan, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na, 3 başkan adayının ortak önergesiyle İrfan Aktar getirildi.

BAŞKAN ADAYLARI SON KEZ KÜRSÜYE ÇIKTI


Galatasaray Başkan adayları Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal sicil numarası sıralarına göre genel kurulda bir konuşma yaptı.

Adayların konuşmaları şöyle:

MEHMET HELVACI: GALATASARAY HAK EDİLDİĞİ GİBİ YÖNETİLMELİDİR

"G.Saray'ın menfaatleri gereği yönetimde kaldım. 27 Mart'ta genel kurul oldu. Ben ve benimle birlikte hareket eden arkadaşlarım genel kuruldan çıkan sonuç sonrası istifa ettik. Bu süreçte G.Saray'ı geleceğe taşıyacak bir planla göreve talip olduk. G.Saray'ın en önemli sorununun sportif değil, yönetimsel bir sorun olduğu için aday oldum. Ben ve bana inanan arkadaşlarım bir araya geldik ve bugün elinizde bulunan programı oluşturduk. Bu program sadece benim ve arkadaşlarımın değil tüm G.Saraylıların ortak aklıdır. Orada neleri yapabileceğimiz kadar neleri yapmayacağımızı da bulacaksınız. En başından beri sloganımızı "Biz bir aileyiz" olarak dillendirdik. G.Saray büyük bir ailedir ve hak ettiği gibi yönetilmelidir. G.Saray'ın bir tarafı Ali Sami Yen diğer tarafı ise Tevfik Fikret'tir."

TURGAY KIRAN: "ÖZGÜR İRADENİN HAKİM OLACAĞI BİR GENEL KURUL OLMASINI UMUYORUM"


"Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim demiş Mustafa Kemal Atatürk. Biz de bu seçimde bir beyaz sayfa açmak için sizlerin huzurundayız. Yeni bir sabahın yeni bir güneşin doğuşundayız. Umuyorum ki özgür iradenin hakim olacağı bir genel kurul yaşarız. Hepinize saygı ve selamlarımı iletiyorum."

ÜNAL AYSAL: "YENİ BİR G.SARAY KURMAK NİYETİNDE DEĞİLİZ"


"Geçtiğimiz 30 gün içinde elimizden geldiğince düşüncelerimizi dile getirdik. Arkadaşlarım ve ben G.Saray'ın en iyi olması için planladıklarımızı sizlerin bilgisine sunduk. G.saray'a sahip olan üyelere özellikle teşekkür etmek için buradayım. Yeni bir G.Saray'ı kurmak niyetinde değiliz. G.Saray her türlü etik değere ve teçhizata sahiptir. G.Saray'ı bu yetenekleri ve özgüveniyle tekrar bir araya getirmek istiyoruz. Sizlere bu konuda elimizden geleni yapacağımız vaadinde bulunuyorum."

İşte başkan adaylarının proje ve hedefleri:

ÜNAL AYSAL'IN PROJE VE HEDEFLERİ

* Sportif başarıyı sürekli kılacak bir G.Saray modeli ortaya koymak.

* Eski günlerdeki gibi G.Saray'ı yenilmez bir armada haline getirmek.

* Florya'da disiplini sağlamak, altyapıyı yeniden canlandırmak.

* Amatör şubeler ile altyapılarda başarıyı sürekli hale getirecek bir yapı oluşturmak.

* 1 yıl içinde borçların azaltılması, masrafların kısılması.

* 3 yıl içinde kulüp ile şirket bütçelerinin açık vermeyecek duruma getirilmesi, borç ile faiz yükünün azaltılması. Stat gelirlerinin tatmin edici seviyeye çekilmesi ve yeni kaynaklar yaratılması.

* Türk Telekom Arena'nın üstünün kapatılması.

* Galatasaray TV'nin şifresiz yayın yapacak duruma getirilmesi.

MEHMET HELVACI'NIN PROJE VE HEDEFLERİ


* G.Saray'ı sportif anlamda zirveye çıkarmak.

* Giderler ile gelirler dengesini en sağlıklı şekilde oluşturmak.

* UEFA 2012 kriterlerine uyum.

* 4 yabancı, 6 yerli transferle kadroyu güçlendirmek.

* 6 yılda 4 kez şampiyon olmak, 1 Avrupa Kupası kaldırmak.

* Altyapının katkısını artırıp scouting sistemini geliştirmek.

* Ahmed Robenson (Çanakkale şehidi) adına bir basketbol salonu yapmak.

* Binicilik şubesinde yeni bir tesis oluşturmak

TURGAY KIRAN'IN PROJE VE HEDEFLERİ


* Galatasaray Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı kurulması.

* Finansal Enstrümanlar projesi (Uzan vadeli fonlar).

* Taraftar ilişkileri yönetimi projesi.

* Galatasaray International Projesi (Gönül veren tüm üyelere ulaşım ve irtibat halinde bulunmak)

* Sportif başarıyı en üst seviyeye çıkarmak.

* G.Saray'ın kendi kaynaklarını sağlıklı kullanmak.

* Altyapı ve tesisleşmeye önem verip amatör branşları yeniden ayağa kaldırmak.

Galatasaray Kulübü'nün 34. başkanının belli olacağı Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal'ın özgeçmişleri şöyle:

BAŞKAN ADAYLARININ ÖZGEÇMİŞLERİ


-MEHMET HELVACI-

1960 Samsun doğumlu Prof. Dr. Mehmet Helvacı, 1978 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olup, aynı yıl içerisinde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. Doktora çalışmalarını İsviçre'de sürdüren Helvacı, Lausanne Üniversitesi İsviçre Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Prof. Dr. Mehmet Helvacı, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı'nda savunduğu ''Anonim Ortaklıkta Yönetim Kurulu Üyesinin Hukuki Sorumluluğu'' tezi ile hukuk doktoru unvanına sahip oldu. 1995 yılında yardımcı doçent unvanını almasını takiben, 1999 yılında ''Para Borçlarında Faiz Kavramı'' tezini savunarak doçent unvanını aldı. 2005 yılında ''Anonim Ortaklıkların Bölünmesi'' tezi ile profesör unvanını elde ederek, 2006 yılında Helvacı Hukuk Bürosu'nu kurarak müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmeti sağlamaya başladı.

2004 yılında Özhan Canaydın başkanlığındaki yönetim kurulunda görev yapmaya başlayan Mehmet Helvacı, 5 yılı ikinci başkan olmak üzere son 7 yıl Galatasaray yönetim kurullarında görev yaptı.

-TURGAY KIRAN-

Turgay Kıran, 9 Aralık 1948 tarihinde Aydın'da doğdu.

Kıran, ortaöğretimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Dilleri Edebiyatı Bölümü'nde tamamlayan Kıran, 1975 yılında atıldığı profesyonel iş hayatında, üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Turgay Kıran, Hotel Etap İstanbul ve Hotel Etap Marmara'nın ardından uluslararası otellerin ve tatil köylerinin işletmeciliğini üstlendi. Turgay Kıran, 1990 yılından itibaren Aceristan Batum, Antalya, Bodrum, Kuşadası, Mersin, Pamukkale ve İstanbul'da yaklaşık 20 beş yıldızlı otelin ve tatil köyünün projesini, işletmesini ve işletme danışmanlığını yaptı. Turgay Kıran, bünyesinde Hotel La Maison, La Maison Restaurant&Bar, Contact Cafe, Restaurant L'Appart ve Brasserie Restaurant'ı toplamış olan Inter Group International Entertainment şirketinin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Galatasaray Liseliler Derneği üyesi olan Turgay Kıran, 2004-2006 yılları arasında Özhan Canaydın başkanlığındaki yönetim kurulunda, başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

-ÜNAL AYSAL-

İstanbul 1941 doğumlu olan Ünal Aysal, liseyi 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde, yüksek öğrenimini de İsviçre–Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlamış olan Ünal Aysal, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı. 1974 yılında da Unit International'ı kurdu. 1984 yılında petrolün yanı sıra, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. Turizm sektörüne de giren Aysal, 1000 kişinin çalıştığı Unit Group'un çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışmaktadır.

Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır. İktisadi Araştırmalar Vakfı, Tez Değerlendirme Yarışmasının sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal'ı, her yıl yapmış olduğu katkılardan dolayı şeref üyeliğine seçmiştir.

ÜÇ BAŞKAN ADAYI OYLARINI KULLANDI


Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda başkan adayları oylarını kullandı.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen seçimlerde sandık başına giden ilk başkan adayı, 3 numaralı sandıkta oy kullanan Mehmet Helvacı oldu.

Helvacı'nın ardından 14 numaralı sandıkta Ünal Aysal, daha sonra da 4 numaralı sandıkta Turgay Kıran oylarını attılar.

Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Ünal Aysal, ''İnşallah bu seçim Galatasaray için yepyeni bir başlangıç olur. Tekrar Galatasaray törelerine, geleneklerine, değerlerine dönüş için bir milat olur'' dedi.

KIRAN: "SEÇİLİRSEK BİR SÜRPRİZİMİZ VAR"


Oy kullanacağı salona geldiğinde arkadaşları tarafından kendisi için hazırlanmış oy zarfını alan Turgay Kıran, ''Komplo yok değil mi? İçinden sarı oy pusulası çıkmasın'' diye espri yaptı. Ayrıca yaptığı açıklamada Kıran, ''Bizim tüm plan ve projelerimiz hazır. Seçilirsek bu akşam hepinize bir sürprizimiz var. İnşallah görme şansınız olur'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile eski bakanlardan Fikri Sağlar da genel kurula gelerek oylarını verdiler.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ


Galatasaray Kulübü'nün 34. başkanının da seçileceği Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda oy verme işlemler saat 15.00 itibariyle tamamlandı.

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda oy verme işlemleri tamamlandı ve sandıklar oy sayımı için salona getirilmeye başlandı. Oy verme hakkı olan 6 bin 988 üyeden 4 bin 17'sinin sandığa giderek oyunu kullandığı öğrenildi.

Oyların sayımına başlandı.