Galatasaray başkanını seçiyor

6 bin 988 kişinin oy kullanacağı başkanlık seçimlerinde oy verme işlemi saat 10.00'da başlayacak... Toplam 24 sandıkta gerçekleştirilecek oy verme işlemi 15.00'te ise sona erecek.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2011, 09:14
Galatasaray başkanını seçiyor

İÇİNDEKİLER

Serveti nedeniyle 'Abramovich' benzetmesi yapılan Ünal Aysal'ın seçim sloganı: 'Sürekli başarı birinci hedefimiz.' Aysal, başkan olması halinde sadece futbolda değil tüm branşlarda zirveye oynayacak bir kulüp olacaklarını iddia ederek, "Yenilmez armadaları tekrar kuracağız" sözünü verdi. Ünal Aysal'ın teknik direktör adayları Lucescu, Gerets ve Martin Jol. Aysal'ın transferde ise Didier Drogba ve Hamit Altıntop için temaslarda bulunduğu ifade ediliyor.

Başkan adaylarından Turgay Kıran, seçilmeleri halinde Galatasaray'ı hobileri olarak değil, işleri olarak göreceklerini belirterek, "24 saatimizi kulübe ayıracağız" dedi. Kıran, mal varlıklarının hiçbir metrekaresini satmayacaklarını da taahhüt etti. Göreve gelmesi halinde Ottmar Hitzfeld ve Abdullah Avcı'dan birisini takımın başına getireceğini açıklayan Turgay Kıran'ın transfer listesinde Gameiro, Mevlüt Erdinç, Grafite ve Sinan Bolat gibi isimler yer alıyor.

Yönetimden istifa ederek başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı, "6 yılda 4 şampiyonluk" vaadi ile yola çıktı. "Önceliğimiz sportif başarı olacak" diyen Helvacı, sportif başarının ekonomik başarıyı da getireceğini savunuyor. Futbolun başına tanınmış ve tecrübeli 'bir beyin' getireceğini açıklayan Mehmet Helvacı'nın teknik direktör adayları arasında Le Guen ve Louis Van Gaal yer alıyor. Helvacı, ismini vermediği 4 yabancı, 6 yerli oyuncu ile anlaştıklarını belirtti.

AYSAL'IN LİSTESİ
ASiL üYELER
Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas.

YEDEK üYELER
Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.

KIRAN'IN LİSTESİ
ASiL üYELER
Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan.

YEDEK üYELER
Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.

HELVACI'NIN LİSTESİ
ASiL ÜYELER
Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M.Nedim Ölçer, Doğan Yalçınkaya, Vedat Eşkinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut.

YEDEK ÜYELER
Giray Güngör, H.Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M.Murat Yücaoğlu.

3 YILLIK SEÇİLECEK
G.Saray'da yenilenen kulüp tüzüğüne göre, bugün seçilecek başkan ilk kez 3 yıl için göreve gelecek. Eski tüzüğe göre başkanlar 2 yıl görev yapıyordu. Kongrede Ünal Aysal sarı, Turgay Kıran gri, Mehmet Helvacı kırmızı oy pusulası ile yarışacak.


Savaş ÇORLU