G.Saray'dan Arda açıklaması

Galatasaray Kulübü, sakat futbolcular Arda Turan ve Barış Özbek'in sağlık durumlarıyla ilgili bir açıklamada bulundu...

Giriş Tarihi 31 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 31 Ocak 2011, 18:00
G.Saray’dan Arda açıklaması

İÇİNDEKİLER

İşte Sarı Kırmızılı kulüpten yapılan açıklama:

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı'nın sakatlıkları ve tedavisi devam eden futbolcuları ile ilgili bilgiler aşağıda belirtildiği gibidir:

Arda Turan:
Antalyaspor kupa maçından sonra sol kasık bölgesinde ağrıları başlayan Arda Turan'ın yapılan tetkik ve kontrollerinden sonra osteitis pubis tanısının hem klinik, hem de radyolojik olarak ortadan kalktığı ve bu sakatlığa yönelik şikâyetlerinin geçtiği saptanmıştır.

Sağ kasık bölgesinden kasık fıtığı operasyonu geçiren sporcumuzun ameliyatlı tarafında herhangi bir şikâyeti olmadığı tespit edilmiştir. Yapılan tetkikler ve kontrollerde sol da daha belirgin olmak üzere, çift taraflı karın kaslarının alt yapışma yerinde zorlanma ve tendinitis tanısı konmuş, tedavisine başlanmıştır.

Yapılan kontroller esnasında sol kasık kanalında minimal genişleme tespit edilmiş, bu durumun cerrahi bir müdahaleyi gerektirecek boyutta olmadığı görülmüş ancak sporcumuzun sağ kasık bölgesindeki operasyonunu da gerçekleştiren Sn. Op. Dr.Ulrike Muschawenk'in de görüşünü almak üzere bu sabah Almanya'ya giden ve Muschawenk tarafından kontrolü yapılan sporcumuzun tanısı doğrulanmış ve şu an için cerrahi bir müdahaleye gerek olmadığı kararına varılmıştır.

Oyuncumuzun bundan sonraki tedavi ve sahaya dönüş çalışmaları Metin Oktay Tesisleri içinde bulunan Medical Park Sağlık Merkezi'nde sürdürülecektir.

Barış Özbek:
Bursaspor maçında aldığı darbe sonucu oyunu terk etmek zorunda kalan Barış Özbek'in sağ omuz ekleminde 2. derece ayrışma tesbit edilmiş ve sporcunun tedavisine başlanmıştır.Barış Özbek bu sabah yapılan antrenmanda düz koşu yaptı.

Bu iki oyuncumuz dışında Çağlar Birinci, Gökhan Zan ve Juan Pablo Pino'nun tedavilerine devam edilmektedir.