Arena havası iyi geldi

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, Sivasspor'la karşılaşıyor...

Giriş Tarihi 23 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 23 Ocak 2011, 20:57
Arena havası iyi geldi

İÇİNDEKİLER

Ligin ilk yarısında adeta 'kabus' gören ve Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı maçlarda taraftarlarını bir hayli üzen Galatasaray , yeni stadı Türk Telekom Arena'daki ilk lig maçında Sivasspor 'u konuk etti.

İlk 45 dakikalık bölümde istediği oyunu sahaya yansıtamayan sarı kırmızılılar, ikinci yarıda adeta kimlik değiştirdi ve müthiş baskılı bir oyun ortaya koydu. Yeni transferlerden Yekta ve Stancu'nun da forma şansı bulduğu Cim Bom, aradığı gole ise 70. dakikada Servet'le ulaştı. Maçı 1-0 kazanan Galatasaray, bu sonuçla ligin ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapmış oldu.

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray'da kaptan Arda, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesi, maçtan 1 saat önce yayınladığı kadroda, Arda'nın ilk 11'de yer aldığını duyurdu. Ancak, basın mensuplarına dağıtılan esame listesinde Arda'nın kadroda olmadığı, bu oyuncunun yerine yeni transfer Yekta'nın yer aldığı görüldü.

Arda'nın, kasık ağrısı nedeniyle kadroya alınmadığı öğrenildi.


YENİ TRANSFER STANCU KADRODA
Galatasaray'da, hafta içinde Steaua Bükreş takımından transfer edilen Bogdan Sorin Stancu, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Stancu, maça yedek başlarken, Kasımpaşa'dan alınan Yekta Kurtuluş ise karşılaşmada ilk 11'de yer aldı. Yeni transfer kaleci Robinson Zapata ise maç kadrosuna alınmadı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Baros, Gökhan, Pino, Çağlar ile kırmızı kart cezalısı olan Serkan Kurtuluş maçta forma giyemedi.

Baros, Çağlar ve yeni transfer Zapata karşılaşmayı tribünden takip
etti.

İLK TEHLİKE SİVAS'TAN
Maça tutuk başlayan Galatasaray karşısında Sivasspor, maçtaki ilk gol pozisyonuna giren taraftı. Sağ kanattan kendi çabasıyla ilerleyen Grosicki, ceza alanına girer girmez şutunu çekti. Top çok az farkla üstten auta gitti.

BİR POZİSYON DA CİM BOM'DAN
Galatasaray'da Emre Çolak 7. dakikada soldan etkili geldi. Genç oyuncu çok etkili bir orta yaptı ama Önce Yekta, sonra da Kazım topa dokunamayınca ev sahibi ekip mutlak bir pozisyondan yararlanamamış oldu.

EV SAHİBİ BASKIYI KURDU
Taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray, 20 ve 30. dakikalar arasında oyundaki hakimiyetini rakibine hissettirmeye başladı. Bu dakikalar içerisinde arka arkaya kornerler kullanan sarı kırmızılılar rakip kaleyi iyice rahatsız etmeye başladı.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti. Bu arada Galatasaray'da Lorik Cana, ilk 45 dakikada gördüğü sarı kartla haftaya oynanacak Bursaspor maçında cezalı duruma düştü.

SİVAS'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK
Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, ikinci 45 dakika öncesinde iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Oyundan alınan isimler Pedriel ve Hayrettin olurken yerlerine Mehmet Nas ve Kamanan oyuna dahil oldu.

CİM BOM KAZIM'LA ETKİLİ OLDU
Galatasaray ikinci yarıya daha iyi başlayan taraftı. Kazım, 48. dakikada Sabri'nin ara pasında topla buluştu. Kaleciyle çapraz pozisyona karşı karşıya kalan Kazım'ın şutunda ise kaleci Korcan başarılıydı.

VE STANCU OYUNDA
Galatasaray'da yeni transfer Bogdan Stancu, maçın 58. dakikasında oyuna dahil oldu ve ilk kez sarı kırmızılı formayı giymiş oldu. G.Hagi'nin saha kenarına aldığı isim ise Emre Çolak oldu.

KAMANAN İNANILMAZI BAŞARDI

Sivasspor maçın 65. dakikasında gole çok yaklaştı. Grosicki'nin soldan ortasında Mehmet Yılmaz şutunu çekti, kaleci Ufuk'tan dönen topa Kamanan vurdu ama siyahi oyuncu bomboş durumda topu kale yerine auta gönderdi.

VE ARENA'DA İLK GOL
Galatasaray, maçın 70. dakikasında 1-0 öne geçti. Sabri'nin ara pasında topla buluşan Barış çizgiye inip ortasını yaptı. Kale ağzında bekleyen Servet'e ise sadece dokunmak kaldı: 1-0

Servet Çetin, attığı bu golle Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki ilk golünü atan isim olarak tarihe geçti.