Aslanlar Arena'ya kavuştu

Galatasaray'ın 2010-2011 futbol sezonunun ikinci yarısından itibaren maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena, yapılan çeşitli etkinliklerle hizmete girdi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2011, 22:17
Aslanlar Arena’ya kavuştu

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile Hollanda'nın ünlü ekibi Ajax arasında oynanacak açılış maçı öncesinde, çeşitli ses ve efekt gösterileri düzenlendi. 560 kişinin çalışarak hazırladığı gösterilerde Galatasaray' ın sembolü olan ''Aslan'' konsepti uygulandı.

Gösteriler, Galatasaray' ın bugüne kadar Ali Sami Yen Stadı'ndaki başarılarını simgeleyen ögelerle de süslendi. Türk Telekom Arena üzerine kurulan hegzagon ekran vasıtasıyla, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılan ekrana yansıtılıp, hem de bu ekranda gösterildi.

Gösteriler için hazırlanan yaklaşık 2 metre çapındaki davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanıldı.

90 dansçının gösterisiyle süslenen açılış törenlerinin ilk bölümü, stat dışında yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Açılış gösterilerini Kanadalı sanat ve multimedya yönetmeni Erick Villeneuve hazırladı.
Öte yandan gösteriler için gerekli olan malzemenin 4 kamyonla İstanbul'a getirildiği bildirildi.

BAĞIŞ: ''BİR FENERBAHÇELİ OLARAK ONUR DUYDUM''

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yayıncı kuruluş DSmart' ın yayınında yaptığı açıklamada, Türk Telekom Arena'nın çok etkileyici olduğunu belirterek, ''Ben bir Fenerbahçeli olarak İstanbul'un böyle bir stada kavuşmasından da çok büyük onur duydum. Galatasaraylı kardeşlerimizi kutluyorum. İnşallah ülkemizin çok büyük kupalar, çok büyük başarılar kazanacağı, hepimizin göğsümüzü kabartacak etkinliklerin yer alacağı bir tesis olacaktır'' dedi.

Türk Telekom Arena'nın bu noktaya gelmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın çok büyük emeği olduğunu vurgulayan Bağış, ''Kendisinin gerçekten bu sürece çok büyük katkıları var. Allah rahmet eylesin, Sayın Özhan Canaydın' ın bir hayaliydi. Başbakanımızla el ele verdiler ve bu noktaya geldi. Bugün de Adnan başkan bunun açılışını yapacak. Hepimiz için, Türkiye için çok büyük bir kazanım gerçekten bu. Ümit ediyorum ki Türkiye'nin dört bir yanında 81 ilimizde buna benzer tesislerle dünya sporuna çok önemli katkılarda bulunuruz'' ifadelerini kullandı.

ÖZAK: '' DÜNYAYA AYAK UYDURUYORUZ''

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, stadın Türk sporuna, Türk milletine ve Galatasaray camiasına hayırlı olması dileğinde bulunarak, '' Türkiye gelişiyor, değişiyor. Her alanda olduğu gibi sporda da önemli değişiklikler ve gelişme var. Dünyaya ayak uyduruyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tip statlardan Türkiye'ye 10'dan fazla yapmak gibi bir rüyasının olduğunu bildiren Özak, yayıncı kuruluş DSmart'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

'' Sayın Başbakanımızın bir rüyası var. Türkiye'de bu tip statlardan 10'dan fazla yapmak. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ve Dünya Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'ye alabilmek, tabi ki daha sonra da olimpiyatları alabilmek. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait Ali Sami Yen' i satarak burayı TOKİ marifetiyle yaptık. Tabi ki stadımız düşündüğümüzden daha yüksek bir paraya çıktı ama bu bir hizmettir. Türkiye'nin en önemli statlarından bir tanesi. UEFA kriterlerine haiz bir stat. Kayseri'yi bir modelle yapmıştık. Şimdi Trabzon'u değişik bir finansman modeliyle yapıyoruz. Sivas' ı, Malatya'yı yapacağız. Afyon'u yapıyoruz. Ankara'ya mutlaka yapmamız lazım. Eskişehir, Gaziantep, Antalya ve Konya'yı da yapacağız. Türkiye'de statlarımız modernleştikçe buraya gelen seyircideki kalite de artacak, şikayet ettiğimiz şiddet önlenecek. Ekonominin, turizmin, kültürün, sanatın başkenti İstanbul inşallah sporda da başkent olacak.''

ERZİK: ''PLATİNİ BU SEZON İÇİNDE GELECEK''


UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Erzik, 2005 yılında Şampiyonlar Ligi Finali'nin Olimpiyat Stadı'nda oynandığını hatırlatarak, ''Çok da önemli ilginç bir finale ev sahipliği yaptık. 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son UEFA Kupası finali oynandı ve tarihe geçti. Şimdi Avrupa Ligi finali, Şampiyonlar Ligi ve önümüzde başka beklentiler var. 2016'yı alamadık ama 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası var. İnşallah bütün bunlar olur. Bu güzel stat UEFA kriterlerine uygun şekilde yapılmış. Sanıyorum ağustos ayından itibaren dört dörtlük bütün kriterlere uygun ve beklentileri olan bir stada kavuşuruz. Çok gerilere gitmeye gerek yok. Bu kadar büyük olanaklar yoktu. Türkiye tesisleriyle de gelecekte yapacağı ev sahipliklerine büyük bir hazırlık içinde'' şeklinde konuştu.

UEFA Başkanı Platini'nin açılışa gelemediğini kaydeden Erzik, ''Başkanın bugün ve yarın Rusya'da toplantıları var. Dolayısıyla ama gelecek, hem de yakın bir zamanda gelecek. Bu sezonun içinde gelecek ve bir ziyareti olacak, bunun müjdesini ve teminatını şimdiden verebilirim. Önemli bir maçta tabi ki kendisi gelecek stadı görecek'' dedi.

POLAT: ''GALATASARAY İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR''

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, statta taraftarlara yönelik yaptığı konuşmada tarihi bir gün yaşadıklarını, Galatasaray için yeni bir dönem başladığını ifade ederek, ''Bu yeni dönem Galatasaray' ın uluslararası arenalarda stat dezavantajının avantaja dönüştüğü bir dönemdir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Polat, Türk Telekom Arena'da büyük zaferlere imza atacaklarına inançlarının tam olduğunu kaydederek, ''Temennim Galatasaray bu yeni dönemde her alanda Türk Telekom Arena'nın yaratacağı enerjiyle, güçle bundan sonra uluslararası başarıları bu stada taşıyacaktır. Sizden beklentimiz her zaman sürekli destektir. Bunu bize verdiğiniz zaman muhakkak ki başarıyı size getireceğiz'' şeklinde konuştu.

HAGİ: ''HER ŞEY YENİ VE ÇOK GÜZEL''


Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi de Türk Telekom Arena'nın açılışında yaptığı değerlendirmede, ''Her şey yeni ve çok güzel. Ümit ediyorum ki bu gece çok güzel bir maç olur. Güzel bir gösteri olur. Yeni bir yıla başladık. Yeni bir statta ilk maçımıza çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki iyi bir takım oluşturarak, taraftarlarımızı memnun ederiz'' dedi.

Rumen teknik adam, şu anda Galatasaray'ın geleceğini inşa etmeye çalıştıklarını aktararak, ''Yine başarılarla dolu bir geleceğimiz olmasını istiyoruz. Yeni stadımız Ali Sami Yen'den daha büyük kapasitede. Ümit ediyorum ki oradaki başarılardan daha büyüklerine burada ulaşırız'' ifadelerini kullandı.

MAÇ 15 DAKİKA GEÇ BAŞLATILDI

Galatasaray ile Ajax arasındaki açılış maçı 15 dakika geç başlatıldı.
Daha önce 20.45'te başlayacağı açıklanan karşılaşma, saat 21.00'de başladı.

TARAFTARLAR GİRECEĞİ TRİBÜNÜ BULMAKTA ZORLANDI

Taraftarlar özellikle metro ile geldiklerinde stada ulaşmakta fazla zorluk yaşamazken, gireceği tribünü bulmakta ise sıkıntı yaşadı.
Kapılarda yer alan güvenlik görevlilerinin de bu konuda fazla bilgili olmamalarından dolayı, taraftarların zorlandığı görüldü.

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE PROTESTOLAR

Galatasaraylı taraftarlar, yeni stadın açılışı nedeniyle büyük heyecan yaşarken, Adnan Polat' ın konuşmaları stat üzerindeki ekranda yer alınca ıslıklarla tepki gösterdiler.
Stadı tamamlayan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar' ın yaptığı konuşma sırasında tribünlerden protestolar yükseldi. Bayraktar, uzun konuşması sırasında yuhalandı.

KONUŞMALAR DUYULMADI

Açılış töreninde ekranlara yansıtılan Başkan Polat'ın konuşmaları, ses sistemindeki sıkıntı nedeniyle duyulamadı.

Görüntü ve ışık efektleri ve yapılan dans gösterileri ise statta muhteşem anlar yaşanmasına neden oldu.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA İNTERNET SIKINTISI

Basın tribününde kablosuz internetin olmaması basın mensuplarına büyük sıkıntı yaşattı. Cep telefonu hatlarında yaşanan sorun nedeniyle de gazeteciler kendilerine ait mobil internet modemleriyle internete bağlanamadılar.

ULTRASLAN KALE ARKASINDA

Ali Sami Yen Stadı'nda kapalı tribünde yer alan Ultraslan taraftar grubu Türk Telekom Arena'da kale arkasına geçti.
Ultraslan, hazırladıkları dev bayraklarla açılışta yerini aldı.