Platini Fenerbahçe'yle ilgili konuştu

UEFA Başkanı Michel Platini, şike soruşturması ve Fenerbahçe ile ilgili sorulara cevap verdi. İşte Platini'nin açıklamaları...

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2012, 16:52
Platini Fenerbahçe’yle ilgili konuştu

İÇİNDEKİLER

UEFA Başkanı Michel Platini'den ceza sinyalleri. CNN International'a birçok konuyla ilgili röportaj verdi. Türkiye'deki 'şike soruşturması'na ilişkin fikirleri sorulması üzerine de Platini, "Elimizde veriler var, bir karar alınacak" dedi.

PLATİNİ'DEN CEZA SİNYALİ
CNN muhabiri Pedro Pinto'nun sorularını yanıtlayan Fransız futbol adamı, adeta aba altından sopa gösterdi. Pinto'nun "16 kulübün tamamı aklandı. Önümüzdeki sezon Türk kulüplerine ne olacak?" sorusuna Platini şöyle cevap verdi: "Bu uzun bir hikaye ama ben kısa bir cevap vereceğim. Bu disiplin konularını ilgilendiren bir sorun. Elimizde bazı veriler var ama disiplin komitesi benden yani başkandan bağımsız bildiğiniz gibi. Binlerce sayfa belge var elimizde. Bir karar alacağız ama ne karar alacağız bilmiyorum. Karar bu ay sonunda verilecek."

CESUR BİR ADIM ATTIK
Platini, Pedro Pinto'nun "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almadığınız için pişman oldunuz mu. Seneye Türk kulüpleri için herşey normale dönecek mi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Fenerbahçe'ye yasağı ben koymadım, disiplin komitesi koydu. Bu konuda konuşursam Fenerbahçe'nin avukatları beni mahkemeye verebilir. Bu bir disiplin konusu. Geçen yıl yasağı koyarak cesur bir adım attık ama bu yıl ne olacak bilmiyorum. Türk kamoyunun soruşturmaya gösterdiği ilginin de fazlasıyla farkındayım. Sosyal medyadan bu konuda adeta soru yağmuruna tutuluyorum."

MERKEL DEĞİŞECEKTİR
Ukrayna'da Yulia Tymoshenko'nun maruz kaldığı kötü muameleden dolayı birçok Avrupa liderinin tepki göstermesinin ve EURO 2012'yi boykot etmesi düşüncesinin kendisini üzdüğünü dile getiren Michel Platini, "Merkel'in düşüncesinin değişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

TEKNOLOJİ KARŞITIYIM
Futbolda teknolojiye karşı olduğunu belirten Platini, "Futbol, futbol olmaktan çıkar" dedi. UEFA Başkanı, "Futbolu futbol yapan, insani değerlerdir, hatalardır. Onlardan vazgeçebilmemiz mümkün değil. Teknoloji, futbolun insani değerlerini ortadan kaldırır" şeklinde konuştu.