Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçında skandal

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2011, 23:21
Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçında skandal

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe taraftarının Shakhtar Donetsk maçının 67. dakikasında sahaya girmesi üzerine maç yarıda kaldı. Karşılaşmayı yöneten hakem Fırat Aydınus seyirciler sahaya girince müsabakayı tatil etti.
Fenerbahçe Futbol Takımı, yeni sezon öncesi İstanbul'da Shakhtar Donetsk ile yaptığı ilk hazırlık mücadelesinde 67 gün sonra taraftarıyla buluştu.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan, Kadıköy'deki son maçına 15 Mayıs'ta Ankaragücü mücadelesiyle çıkan sarı - lacivertli ekip, Shakhtar Donetsk maçıyla birlikte 67 gün sonra taraftarının önünde maç oynadı.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu'nun tutuklanmasının ardından yaşanan süreçte, gerek camianın, gerekse futbol takımının moralini üst seviyede tutmak için çeşitli organizasyonlarla kulüplerine destek veren taraftarlar, Shakhtar Donetsk ile yapılan hazırlık maçında da takımlarını yalnız bırakmadı.

TARAFTARLAR BASIN TRİBÜNÜNE SALDIRDI
Yaz sezonu ve hafta arası olması nedeniyle tribünlerde yer yer boşluklar görülürken sarı - lacivertli taraftarlar basın mensuplarına büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Ali Koç, güvenliği sağlamakta zorlandıklarını belirterek basın mensuplarının stat dışına çıkmasını istedi.
Karşılaşmanın büyük bölümünde basına küfür ve hakaretler yağdıran Fenerbahçe taraftarı, Shakhtar Donetsk maçının 67. dakikasında da sahaya girince maç yarıda kaldı. Hakem Fırat Aydınus, sarı - lacivertli taraftarların oyun alanına girmesi üzerine müsabakayı durdurdu ve tatil etti.

EN BÜYÜK DELİLİMİZ ALIN TERİMİZ
Fenerbahçeli futbolcular karşılaşmaya ''En büyük delilimiz alın terimiz'' yazılı pankartla çıktı.
Hafta içi yapılan antrenman öncesi bu pankartla Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde medya mensuplarına poz veren sarı-lacivertli futbolcular taraftarının karşısına da bu pankartla çıktı.
Seremoni sırasında Türk Telekom kale arkası tribünde de büyük bir kareografi gösterisi yapıldı. Tribündeki kareografide renkli kartonlarla Türkiye haritası ve üzerinde büyük bir Fenerbahçe arması yer aldı. Kareografi sırasında tribünde aynı zamanda ''Milyonlarca taraftarın yan yana'' yazısı yer aldı.

İKİ EKİP 3. KEZ HAZIRLIK MAÇINDA KARŞI KARŞIYA
Ukrayna ekibi, 20 Mayıs 2009 tarihinde UEFA Kupası'nı kaldırdığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sarı-lacivertli ekiple 3. kez bir hazırlık mücadelesinde karşı karşıya geldi.
UEFA Kupası adı altında Kadıköy'de son kez oynanan finalde Almanya'nın Werder Bremen takımını 2-1 yenerek kupayı kaldıran Mircea Lucescu yönetimindeki Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe ile 3. hazırlık maçına çıktı.
İki ekip arasında Kadıköy'de 2007-2008 sezonu öncesi yapılan maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlanırken, 2008-2009 sezonu öncesindeki hazırlık maçında ise Fenerbahçe Shakhtar Donetsk'i 2-1 yenmişti.

AYKUT KOCAMAN'A SEVGİ GÖSTERİLERİ
Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi sahaya çıkan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile saha içinde sohbet ettiği sırada Kocaman'a sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, ''Sen bizim kocaman gururumuzsun'' şeklinde tempo tuttu.
Aykut Kocaman, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Türk futbolunda yaşanan süreçten olumsuz yönde etkilendiklerini ve artık bir şekilde futbolun içine dönülmesi gerektiğinin altını çizerek, ''Futbol Federasyonu'nun artık bütün takımları futbolun içine döndürmesi gerekiyor. Çünkü futbolun dışında kaldıkça yaşananlar katmerlenerek artıyor, yarattığı tahribat da artıyor'' dedi.

Yeni sezon için artık hazırlıkların son aşamasına gelindiğini, belirsizliğin herkesi etkilediğini ifade eden Kocaman, kendileri gibi bütün takımların futbola dönmek istediğini belirtti.
TFF Süper Kupa maçının ertelenmesini de yanlış bir karar olduğunu savunan Kocaman, ''Doğru olan takımları hazırlıklarının ötesinde futbolun içine doğru itmeye çalışmak'' dedi.

BASIN TRİBÜNÜ SALONU YENİLENDİ
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yenilenen İslam Çupi Basın Tribünü Salonu da Shakhtar Donetsk maçıyla birlikte kullanıma açıldı. Basın tribünü salonu komple değiştirilirken, medya mensuplarının salondaki çalışma alanı yeni bir görünüm kazandı.