Fırtına golcü Fener'e doğru

Aykut Kocaman, iki sezondur Fransa'da fırtına gibi esen ve müthiş süratiyle rakip savunma hatlarını yıkıp geçen 24 yaşındaki yıldızı istedi.

Giriş Tarihi 11 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 11 Ocak 2011, 08:36
Fırtına golcü Fener’e doğru

İÇİNDEKİLER

Kolları sıvayan yönetim, Lorient kulübüyle pazarlıklara başladı.

Fenerbahçe, Güiza'nın sakatlığı konusundaki kötü haberler üzerine golcü arayışına ağırlık verirken, rotayı yine Fransa'ya çevirdi. Sarı-lacivertli ekibin gündemine gelen futbolcu, son iki sezondur Fransa'da adeta fırtınalar estiren Kevin Gameiro oldu. Transferde süratli ve çabuk isimlere önem veren teknik direktör Aykut Kocaman bu özelliklere sahip olan Lorient'li futbolcunun alınmasını çok istediğini yönetime bildirdi.

Bu talep üzerine harekete geçen Fenerbahçe, hücum bölgesinin hemen her yerinde oynayabilen Portekiz asıllı Fransız futbolcu için Lorient'le ilk teması kurdu. Lorient kulübü 10 milyon euro isterken, bu rakamı yüksek bulan Fenerbahçe ise sıkı bir pazarlık sürecini başlattı. Takımının en istikrarlı isimlerinden olan ve bu sezon ligde 17 maçta 8 gol atan 24 yaşındaki Gameiro, üstün top tekniğinin yanı sıra sürati ve çevikliğiyle de biliniyor.