Enflasyonla mücadele temel öncelik! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan net açıklama: Kalıcı refah artışı sağlayacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonla mücadelenin temel öncelik olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 14:22 Güncelleme 01 Nisan 2024, 15:44
Enflasyonla mücadele temel öncelik! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan net açıklama: Kalıcı refah artışı sağlayacağız

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel idarecilerini belirledi. Milli irade sandıkta tecelli etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası "31 Mart bizim için bir bitiş değil, aslında bir dönüm noktasıdır" mesajı verdi.

Sandığın verdiği mesajı açık yüreklilikle değerlendireceklerini dile getiren Erdoğan, "Özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yerel seçimlerin ardından ekonomiye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"YATIRIM VE ÜRETİM İLE BÜNYEMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ"

Türkiye, Mahalli İdareler Seçimlerini demokrasisine yaraşır bir biçimde gerçekleştirmiştir. Vatandaşımızın iradesi ile oluşan sonuçların ülkemize, milletimize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi ve kalkınmada daha yüksek hedeflere ulaşma yolunda, hayati derecede öneme sahip dört yılı aşan seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz.

Pandemi sonrası dünyadaki ekonomik daralmaya, bölgemizdeki savaşlara, tarihimizin en büyük afetinin getirdiği ilave yüklere rağmen, ülkemiz güçlü yapısını korumaktadır. Bu dönemde, depremin yaralarını saracak ve şehirlerimizi geleceğe çok daha dirençli bir şekilde hazırlayacağız. Ekonomide büyümeyi, istihdamı ve ihracatımızı artırıyor, cari açığımızı düşürüyoruz. Yatırım ve üretim ile bünyemizi güçlendiriyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

"ENFLASYONLA MÜCADELE TEMEL ÖNCELİĞİMİZ"

Gerek ekonomik gerek sosyal bakımdan enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir. Geçen sene ilan ettiğimiz programımızı kararlı bir şekilde uygulayarak bunu başaracağız. Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Ekonomide yapısal reformlar yaparken, kamu yönetiminin verimliliğini geliştirmeye, demokratik standartlarımızı yükseltmeye, daha etkin işleyen bir adalet sistemi tesis etmeye odaklanacağız. Amacımız demokratik istikrar içinde büyümek ve büyümenin nimetlerini tüm kesimlere adaletli bir şekilde yansıtmaktır.

"ANA HEDEFİMİZ OLAN, ENFLASYONU KALICI OLARAK TEK HANEYE DÜŞÜRMEK"

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Seçim sonuçlarının millet ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Şimşek, şunları kaydetti:

"Eylül 2023'te açıkladığımız OVP'yi güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Ana hedefimiz olan, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız. OVP'de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçireceğimiz yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacağız. Böylece sürdürülebilir büyüme amacımıza ulaşarak sağlayacağımız kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimlerince paylaşılacaktır. Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız."