3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak? Ek gösterge ile maaşlar ne kadar olacak? 1. derece memurlar...

Türkiye'nin kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren konularından biri olan 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, son günlerin en çok tartışılan ve merak edilen konularından biri haline geldi. Hükümet yetkilileri ve sendikalar arasında yapılan görüşmelerin ardından, 3600 Ek Gösterge'nin torba yasa kapsamında ele alınıp alınmayacağı da merak konusu. Peki, 3600 Ek Gösterge ne zaman çıkacak ve torba yasa içinde yer alacak mı? İşte, detaylar...

Giriş Tarihi 23 Şubat 2024, 09:37 Güncelleme 23 Şubat 2024, 09:38
3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak? Ek gösterge ile maaşlar ne kadar olacak? 1. derece memurlar...

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) çalışmalarına odaklanan kamu gözü, birinci derece memurlara 3600 ek gösterge verilip verilmeyeceği konusunda büyük bir merak içerisinde. Memuriyet derecesi ve eğitim durumlarına göre belirlenecek olan bu düzenleme için beklentilerin torba yasa içine alınması bekleniyor. Aralık ayında Bakan Işıkhan tarafından yapılan değerlendirmelerde, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçeceği açıklanmıştı. Ancak, net bir çıkış tarihi belirlenmemiş durumda. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren düzenleme ile polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri gibi bazı gruplar yararlanmıştı. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak ve kimlere verilecek? İşte, son durum gelişmeleri...

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce konu ilgili açıklamada bulunmuş ve konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz."

3600 EK GÖSTERGE TORBA YASADA VAR MI?

Torba yasa ile birlikte 90 bin taşerona kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve ekonomik olarak atılacak birçok konunun görüşülmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge düzenlemesi memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor.

Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynuyor.