Faturalara destek! Doğalgaz ve elektrik için devlet devrede...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Meclis’in gündeminde olan Aile ve Gençlik Fonu’nun hayata geçmesiyle maden, gaz, petrol üretimimizden elde edilen geliri vatandaşlarımızın faydasına sunacağız” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2023 Güncelleme 18 Kasım 2023, 06:59
Faturalara destek! Doğalgaz ve elektrik için devlet devrede...

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2022'de vatandaşların elektrik ve doğalgaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını söyledi.

Konut, ibadethane ve cemevi abonelerine Karadeniz gazından yapılan destekleme kapsamında Nisan ayından bu yana 6.4 milyar metreküp doğalgazın bedelsiz olarak vatandaşa ulaştırıldığını anlatan Bayraktar, elektrik desteği kapsamında ise 2019'dan bugüne kadar vatandaşlara toplam 18.2 milyar lira tutarında elektrik tüketim desteği verdiklerini açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bayraktar, şu mesajları verdi:



● Karadenız'deki Sakarya Gaz Sahası'ndan günlük yaklaşık 4 milyon metreküp üretime ulaşıldı. Bu üretim 1.5 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılıyor.
Gabar bölgesinde günlük ham petrol üretimi 23 bin varile ulaştı. Hedefimiz sadece Gabar'da 2024 sonunda günlük 100 bin varil üretime ulaşmak.
● Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ile Nahçıvan'ın 500 milyon metreküplük yıllık doğalgaz ihtiyacının tamamını karşılayacağız.
Akkuyu NGS bütün ünitelerinin faaliyete geçmesiyle yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık % 10'unu karşılayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN