Altından sonra hedefi 12'den vurmak isteyene uzman isim müjdeyi verdi! Çok ucuz

Altın güvenli liman olarak kabul edilirken son dönemde gümüş bu kategoride parlayan bir yıldız olma özelliğini sürdürüyor. 2022'nin zirvesinde olan altın fiyatları 2023'te de belirgin bir hareketlilik göstermeye devam ediyor. Ancak dikkatleri üzerine çeken bir diğer değerli metal olan gümüş yatırımcılarına son 4 yılda önemli kazançlar sağlamış durumda. Peki, gümüş fiyatlarındaki bu yükseliş devam edecek mi? İşte yapılan son analizler!

Giriş Tarihi 15 Kasım 2023, 08:52 Güncelleme 15 Kasım 2023, 08:52
Altından sonra hedefi 12’den vurmak isteyene uzman isim müjdeyi verdi! Çok ucuz

İÇİNDEKİLER

Altın ve dolar geleneksel güvenli limanlar olarak kabul edilirken son dönemde gözde yatırım araçlarından biri olan gümüş 2023'e damga vuruyor. 2022'nin zirvede tamamlanan altın fiyatları 2023'te de hareketli bir seyir izlerken gümüş yatırımcılarını sevindiren haberler geliyor. Ekonomistlere göre, 2024 yılında öne çıkan yatırım araçları arasında gümüş kendine sağlam bir yer edinecek.

YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Gümüşün gram fiyatı 2022'de 9 lira 92 kuruştan başlayarak yıl sonunda 14 lira 35 kuruş seviyesine kadar çıkmıştı. İki yıl öncesine göre ise gümüş fiyatı neredeyse 8 katına çıkarak 2,5 TL'den 20 TL seviyelerine ulaştı.

UZMANLAR AÇIKLADI

Yatırım uzmanlarına göre, gümüş, altından daha fazla kazandırdı. İslam Memiş, gram altına olan güveni korurken, gümüşün daha yüksek getiri potansiyeli taşıdığını belirtiyor.

2024 yılında öne çıkması beklenen yatırım araçları arasında gümüş, analistler tarafından önerilen bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Memiş "Gram altın beklentimizin arkasında durmaya devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar 1.880 TL seviyesi test edilecektir. 2023 yılının sonunda altın fiyatları uçacak ama getiri bakımından değerlendirirsek gümüş daha çok kazandıracaktır." dedi.

İslam Memiş gümüş yatırımcılarına uzun vadeli düşünmelerini öneriyor. Performansın 12 aylık süreç içinde hızlı olabileceğini ancak satış için biraz daha beklenti içinde olunması gerektiğini vurguluyor.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi değildir.