Okulların ara tatile girmesiyle turizm sektörü yeniden hareketlendi! Talep geçen yılki ara tatili aştı

Okulların ara tatile girmesiyle birlikte aileler sahil beldelerinin yanı sıra kaplıca ve kültür turizmi olanaklarının bulunduğu konaklama tesislerine yöneldi. Talep geçen yılki ara tatili aştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2023 Güncelleme 13 Kasım 2023, 07:00
Okulların ara tatile girmesiyle turizm sektörü yeniden hareketlendi! Talep geçen yılki ara tatili aştı

İÇİNDEKİLER

Eğitim ve öğretim yılının birinci dönem ara tatili, yaz aylarına göre düşük sezona geçen turizm sektörünün yeniden hareketlenmesini sağladı. Hafta boyunca devam edecek molayı çocuklarıyla tatil yaparak değerlendirmek isteyenler, sahil beldelerinin yanı sıra kaplıca ve kültür turizmi olanaklarının bulunduğu tesislere yöneldi.

OTELLER GÜNLÜK 2 BİN TL
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, mevsim geçişi olması dolayısıyla hem termal ve doğa tesislerinin hem sahil tesislerinin ilgi gördüğünü belirterek, "Başta Antalya, Bodrum, Marmaris, Denizli, Kapadokya ve tüm Ege olmak üzere tesislerimizde ara tatilin getirdiği hareketlilik var.

Özellikle İzmir, Antalya, İstanbul bölgesinde sahil beldelerinin tercih edildiğini görüyoruz" dedi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Saatçioğlu da Ekim ayından itibaren iç pazarın Antalya'daki tesisler için en düşük sezon olduğunu kaydederek, "Geçen sene de ara tatilde iç pazarda bir miktar hareketlenme oldu. Geçen seneye göre bu yıl yüzde 15-20'lik artış var" diye konuştu. Saatçioğlu, yerli turistin kentte kişi başına geceliği 2 bin ile 5 bin lira arası tatil yapabileceğini söyledi.

YERLİ TURİST ARTTI
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dinçer Sarıkaya ise "Şu dönemde Kemer'deki otellerin yüzde 50'ye yakını kapandı. Açık oteller yüzde 75 oranında dolu. Yüzde 50'si de iç pazar. 4 kişilik aileler için çeşitli fiyat çalışmaları var. Çocukları ücretsiz düşünürken kişi başı 4-5 bin liraya bölgede tatil yapabilirler" dedi.



TERMALE TALEP ÇOK
Türkıye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, "Öğrencilerimizin, velilerin yoğun şekilde Pamukkale'ye ilgisi var. Özellikle sonbahar aylarında ziyaretçiler termal bölgeleri çok talep ediyor. Bu anlamda da Pamukkale'deki doluluklar şu anda yüzde 100'e yakın seyretmekte" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN