Kimlik Doğrulama zorunluluğu 1 Kasım'da yürürlüğe girdi! 2 günde binlerce ilan yayından kaldırıldı

Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Fiyat istikrarına katkı sağlaması amaçlanan düzenlemeyle ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "1 Kasım itibari ile yürürlüğe girdi. Sahte ilan, yanıltıcı ilan, kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin sahibiyim diye verdiği ilanlar hepsi şu an da silinmeye başladı. Son 2 günde binlerce ilan sitelerden kaldırıldı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2023 Güncelleme 04 Kasım 2023, 07:01
Kimlik Doğrulama zorunluluğu 1 Kasım’da yürürlüğe girdi! 2 günde binlerce ilan yayından kaldırıldı

İÇİNDEKİLER

Sahte ilanlarla dolandırıcılıklara ve spekülatif fiyat artışlarına engel olmak için yapılan düzenleme hemen etkisini gösterdi. 'Kimlik Doğrulama' zorunluluğunun 1 Kasım'da başlamasıyla sahte ve yanıltıcı ilanlar bir anda kesildi.

Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Sahte ilan, yanıltıcı ilan, kayıtdışı emlakçılık yapan kişilerin 'sahibiyim' diye verdiği ilanlar hepsi silinmeye başladı. Son 2 günde binlerce ilan sitelerden kaldırıldı" diye konuştu.



İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ise "Tüketiciler internet üzerinden araç alırken; pert araç, kapora dolandırıcılığı gibi birçok dolandırıcılıkla karşı karşıya kalmaktaydı. Bu kimlik doğrulama sistemiyle artık bunun önüne geçildi diyebiliriz. İnternette önüne gelen herkes birinci derece akrabası olmadığı sürece bu araçları burada teşhir etme kabiliyetinden de yoksun olacak. Bunlar sektörümüz açısından olumlu düzenlemeler" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN