7-15 Kasım tarihleri arası emeklinin yüzü gülecek! SSK BAĞKUR'lu emekliye 5.000 TL ek para yatırılacak

SSK ve Bağ-Kur emeklileine bir defaya mahsus ödenecek olan 5.000 TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihini sabırsızlıkla bekleniyor. Merakla araştırılan sorunun yanıtı kesinlik kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ikramiyenin ödeneceği tarihi resmen açıkladı. Bakan Vedat Işıkhan'ın bu hafta yaptığı açıklamaya göre bu özel ikramiye 15 Kasım tarihinden önce emeklilerin hesabına yatırılacak.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2023, 18:36 Güncelleme 03 Kasım 2023, 18:36
7-15 Kasım tarihleri arası emeklinin yüzü gülecek! SSK BAĞKUR’lu emekliye 5.000 TL ek para yatırılacak

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödeme tarihleri belli oldu. Emeklileri sevindiren bu haber 5.000 TL'lik özel Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceği konusundaki merakı sonlandırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu hafta yaptığı açıklamayla tarih netlik kazandı. İkramiyeler 15 Kasım tarihine kadar emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

12 MİLYON KİŞİYE ÖDENECEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle birlikte, yaklaşık 12.2 milyon emekli, kasım ayında bu ek ikramiyeyi alacak.

TARİH BELLİ OLDU

Emeklilere tek seferlik yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesinde tarih belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere tek seferlik verilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.

EMEKLİYE EK İKRAMİYE TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Hükümetin emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, 'Konutların Turizm Amaçlı Kullanılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' görüşülerek kabul edildi.

Kanunla bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi öngörülüyor.

Kanunun yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 12.2 milyon emekli ikramiyelerini bu ayın 15'ine kadar alacak.