Fiyat oyununa fren: Taşınmaz ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri yürürlüğe girdi

Konut ve ikinci el otomobil ilanlarında yeni dönem başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından sahte hesaplarla fiyat oyunlarına son verecek düzenleme yürürlüğe girdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2023 Güncelleme 01 Kasım 2023, 07:00
Fiyat oyununa fren: Taşınmaz ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri yürürlüğe girdi

İÇİNDEKİLER

Konut ve ikinci el otomobilde fahiş fiyatları önleyecek yeni ilan düzenlemesi yürürlüğe girdi. Bugünden itibaren elektronik ilan sitelerine ilan verecek tüm kişiler TC kimlik numarası, ad-soyad ve cep numarası bilgilerini Ticaret Bakanlığı'nca kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne (EİDS) girmekle yükümlü olacak.

Gerçeğe aykırı, aldatıcı veya sahte taşıt ve taşınmaz ilanlarının önlenmesi, ilan kirliliğinin engellenmesi, spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedeflenirken, gerçeğe aykırı verilen her bir ilan için ilan verene 10 bin ile 100 bin lira arasında idari para cezası uygulanacak.

TAPU FARKINA DA TAKİP
Vergi kayıplarına sebep olan konutların gerçek değeri üzerinden satışının yapılmaması sorunu da çözüme kavuşacak. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile ilan sitesindeki istenilen fiyat ve tapudaki satış fiyatı karşılaştırılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ceza kesileceği gibi, aradaki vergi kaybı da alım-satım yapan kişilerden tahsil edilecek.
Barış ŞİMŞEK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN