Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına soruşturma

Rekabet Kurulu, fiyat tespiti yaparak rekabet ihlali gerçekleştirildiği öne sürülen 13 sürücü kursu ile 1 danışmanlık firması hakkında soruşturma başlattı. İşte sizler için derlediğimiz 24 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2023 Güncelleme 24 Ekim 2023, 07:01
Rekabet Kurulu’ndan sürücü kurslarına soruşturma

İÇİNDEKİLER

Bazı sürücü kurslarının, fiyat tespiti yapmak suretiyle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma karara bağlandı. Elde edilen bilgileri, belgeleri ve tespitleri değerlendiren Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, anılan kuruluşların Kanun'u ihlal edip etmediklerinin belirlenmesine yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Bu kapsamda, Uşak'taki Banaz Özel Kardelen, Güray Eğitim Hizmetleri, Mir İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sürücü Kursu, Uşak Akademi Eğitim Hizmetleri, Özel Akdoğan, Elit Ege, Erdilek, Ergül, Eşme Osmanlı, Lider, Süren, Tek, Yeni Uşak Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu ile özel sürücü kurslarına danışmanlık hizmeti verdiği anlaşılan True Özel Araştırma ve Danışmanlık şirketi hakkında soruşturma açıldı.

İHRACATIN NABZI KONYA'DA ATACAK
TURKUVAZ Medya Grubu tarafından düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, bugün Konya'daki Taş Bina Kültür Sanat Binası'nda Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dilek Güngör ve A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner'in açılış konuşmasından sonra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da konuşma yapacağı zirvede, ihracat tüm yönleriyle masaya yatırılacak. 'İhracat Vizyonu ve Yeni Fırsatlar', 'Türkiye'nin Potansiyeli ve İhracatın Finansmanı' panelleri yapılırken, Bakan Bolat da özel oturumda soruları yanıtlayacak.



GABAR'DA ÜRETİM ARTIYOR
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını bildirdi. TPAO'nun yaptığı paylaşımda, "Enerjide Bağımsız Türkiye hedefimize doğru, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde dağ taş, gece gündüz demeden tüm ekibimizle görevdeyiz" ifadesi yer aldı. Gabar projesinde günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığına işaret edilen paylaşımda, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in şu ifadelerine yer verildi: "Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz."



1 MİLYON GENCE İŞ KAPISI AÇILACAK
Hükümet, 2024 yılında 1 milyon istihdam ve işgücü piyasasında 'ikiz dönüşümü' desteklemek için teşvik musluklarını açacak. Devlet yardımları sektörel bazda ikiz dönüşümü destekleyecek şekilde uygulanacak. Genç girişimcileri yenilikçi buluşlara yönlendiren hibe destekleri artacak. Uzaktan, hibrit, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modelleri yaygınlaşacak. Yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları ve yeterlilikler hazırlanacak.
Hazal ATEŞ

'SEA'HAT REKORU
Ocak-Eylül döneminde, ülkemizdeki limanları ziyaret eden kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 16.5 artarak 752'den 876'ya çıktı. Aynı dönemde bu gemilerle seyahat eden yolcu sayısı da yüzde 54.1 yükselerek, 711 bin 813'ten 1 milyon 97 bin 175'e ulaştı.

KUŞADASI Limanı'na gelen yolcu sayısı bu yılın 9 ayında yüzde 66 arttı ve 603 bin 876'ya çıktı. İstanbul'a gelen kruvaziyer yolcu da söz konusu dönemde, yüzde 48.5 yükselişle 261 bin 88 oldu. Bodrum'u 70 bin 651, Çeşme'yi 50 bin 898, Antalya'yı 19 bin 363 kruvaziyer ile gelen turist ziyaret etti.

OTOMOBİLDE İLK TERCİH GRİ
Trafiğe Eylül'de 198 bin 740 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 467 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam araç sayısı 196 bin 273 arttı. Ocak-Eylül döneminde ise 1 milyon 723 bin 953 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, trafikten kaydı silinen taşıt sayısı 22 bin 500 oldu. Böylece trafikteki toplam taşıt sayısında 1 milyon 701 bin artış gerçekleşti. 9 ayda trafiğe kaydı yapılan 694 bin 156 adet otomobilin yüzde 66.3'ü benzinli, yüzde 18'i dizel, yüzde 9'u hibrit, yüzde 5.3'ü elektrikli ve yüzde 1.4'ü LPG'li araçlar oldu. Trafiğe kaydı yapılan otomobillerde en fazla tercih edilen ilk 3 renk, yüzde 34.8 ile gri, yüzde 27.9 ile beyaz ve yüzde 12.3 ile mavi oldu.

400 BİN BAĞIMSIZ BİRİM DÖNÜŞÜYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde 2012'den bugüne 2.2 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarını, 400 bin bağımsız bölümün dönüşümüne devam ettiklerini kaydetti. Özhaseki, "Bugüne kadar Bakanlık olarak kentsel dönüşüm projelerine 480 milyar lira değerinde kaynak sağladık" dedi.

İŞ DÜNYASINDAN FİLİSTİN DEKLARASYONU
İstanbul Ticaret Odası (İTO), İsrail'in saldırıları karşısında Filistin'e ortak destek bildirisi yayınladı. İTO Meclisi'nin İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırılarına ilişkin yayımlanan ortak deklarasyonda, "Gazze'de Filistinliler ile birlikte insanlığın da ölmemesi için uluslararası toplumu İsrail güçlerini durdurmaya çağırıyoruz. İnsani yardımların bölgeye sürekli bir şekilde ulaştırılmasının devamını sağlamaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN