Elektrikli oto ustaları geliyor! 10 ilde ücretsiz eğitim imkanı

Otomotiv sektörünün ihtiyacı olan elektrikli araç ustaları yetiştirmek için düğmeye basıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destekleriyle önemli bir projeyi hayata geçiren Otomotiv Mühendisliği Derneği (OTOMDER), Ankara ve çevresindeki 10 ilde ücretsiz olarak, elektrikli araçlara yönelik bakım-onarım eğitimlerini Kasım'da başlatıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2023 Güncelleme 24 Ekim 2023, 07:01
Elektrikli oto ustaları geliyor! 10 ilde ücretsiz eğitim imkanı

İÇİNDEKİLER

Dünya genelinde hızla yaygınlaşmaya devam eden elektrikli araçlar, bu alanda uzmanlaşmış usta ihtiyacını beraberinde getiriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destekleriyle önemli bir projeyi hayata geçiren Otomotiv Mühendisliği Derneği (OTOMDER), Ankara ve çevresindeki 10 ilde ücretsiz olarak, elektrikli araçlara yönelik bakım-onarım eğitimlerini Kasım'da başlatıyor.

BELGE ALANA İŞ FIRSATI
Akademisyen ve uzmanların vereceği eğitimler kapsamında bir dizi sınav ve anket de yapılacak. Simülatör üzerinde ve farklı kurgularda araç onarımı yapacak olan kursiyerler, haftada 14 saat eğitime tabi tutulacak. İlk etapta açılan 500 kişilik kontenjan şimdiden dolarken, öğrencilerin büyük bölümü 9 aylık süreç sonrası ustalık belgelerini alıp anlaşmalı firmalarda istihdam edilecek.

İlk eğitimler 1 Kasım'dan itibaren Ankara, Kırşehir, Çorum, Eskişehir, Konya, Kayseri, Aksaray, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya'da başlayacak. OTOMDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, bütçenin yüzde 85'ini Ankara Kalkınma Ajansı'nın karşıladığını dile getirdi.
Murathan YILDIRIM

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN