2023 Ekim Kabine kararları ne olacak? Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak? Toplantı tarihleri...

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı iki haftada bir düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısı ardından yeni kararlar bir bir açıklanıyor. Peki, yeni Kabine Toplantısı ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 24 Ekim 2023, 09:25 Güncelleme 24 Ekim 2023, 09:25
2023 Ekim Kabine kararları ne olacak? Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak? Toplantı tarihleri...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki son Kabine Toplantısı olan 9 Ekim tarihinde emeklilere Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. Bu durumun ardından en sık aratılanlar arasında Kabine Toplantısı ne zaman sorusu yer aldı. 23 Ekim 2023'te yapılması beklenen toplantının gerçekleşmemesinin ardından konu hakkında araştırmalar hızlandı. İşte Kabine Toplantısı tarihi ve tüm detaylar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı takviminde Kabine Toplantısı tarihine dair herhangi bir bilgi yer almıyor. Kabine Toplantısı son olarak 9 Ekim tarihinde gerçekleşti. Normal zamanda iki haftada bir gerçekleşen toplantının 30 Ekim Pazartesi yapılması bekleniyor. Öte yandan konu hakkında resmi açıklama bulunmuyor. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

KABİNE GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan yeni Kabine Toplantısı'nda Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi ele alıncak. Öte yandan milyonlarca emeklinin maaşına yapılması beklenen maaş zammıyla ilgili ayrıntıların da ele alınması bekleniyor.

KABİNE KARARLARI NE OLMUŞTU?

Son toplantı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, ekonomik ve sosyal alanda alınan bazı önlemleri sıralamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere 5 bin TL ikramiyeyi paylaşmıştı: ''Milletimize verdiğimiz, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için de bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek oranda seyretmesinin bizim bu çabamızı sekteye uğrattığınının elbette farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Emeklilerimizi rahatlatack yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz." dedi.