Rekorlar 'altın'da! Onsu 3 ayın zirvesinde...

Altının ons fiyatı 1.982 dolarla 3 ayın zirvesine yükselirken, yurt içinde gram altın da 1.788 liraya çıkarak rekor kırdı. Analistler, Ortadoğu'daki gerilimin daha da artabileceği endişesiyle, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın önceki gün yaptığı 'şahin' tonlu sözle yönlendirmelerine rağmen, güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebin güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2023 Güncelleme 21 Ekim 2023, 06:59
Rekorlar ’altın’da!  Onsu 3 ayın zirvesinde...

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'ya ilişkin endişeler küresel altın talebini canlı tutmaya devam ediyor. Artan talep altının ons fiyatını 1.982 dolarla 3 ayın zirvesine yükseltti. Altının ons fiyatı, Ortadoğu gerilimi başlamadan önce 6 Ekim'de yaklaşık 1.830 dolar seviyesinde işlem görüyordu.



2 HAFTADA % 9.8 ARTIŞ
Dünkü yükselişle beraber ons fiyatındaki artış son 2 haftada yüzde 8.3'ü buldu. Yurt içinde de gram altında sert yükseliş yaşandı. Altının ons fiyatına paralel yükseliş eğiliminde hareket eden gram altın dün 1.788 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü. Son 2 haftada gram altın fiyatındaki yükseliş de yüzde 9.8'i aştı.


TALEP GÜÇLÜ
Analistler, Ortadoğu'daki gerilimin daha da artabileceği endişesiyle, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın önceki gün yaptığı 'şahin' tonlu sözle yönlendirmelerine rağmen, güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebin güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.970 ve 1.950 puanın destek konumunda olduğu belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN