Ödemeler bugün hesaplarda! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu: Çiftçilere dev destek

Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerine ilişkin çiftçilere önemli bir müjdeyi duyurdu. 636 milyon 199 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesabına bugün yatırıldığını aktaran Bakan Yumaklı, ödemelerin hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Bakan Yumaklı, 2023 yılı içerisinde 46 milyar liralık destek ödemesi yapıldığını söyledi.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2023, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2023, 00:00
Ödemeler bugün hesaplarda! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu: Çiftçilere dev destek

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, binlerde çiftçiyi yakından ilgilendiren müjdeyi sosyal medya platformu X hesabından duyurdu.



Bakan Yumaklı, X hesabından yaptığı paylaşımda, "636 milyon 199 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Paylaşımda yer verilen bilgilere göre, söz konusu ödemelerin, 582 milyon 142 bin 838 lirası buzağı, 33 milyon 525 bin 249 lirası Uzman Eller Projesi, 16 milyon 154 bin 579 lirası kırsal kalkınma yatırımları, 2 milyon 491 bin 64 lirası sertifikalı tohum üretim, 1 milyon 885 bin 600 lirası hayvan gen kaynakları desteğine ayrıldı.



"2023'TE 46 MİLYAR LİRALIK DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI"
Öte yandan katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, 21 yılda 841 milyar liralık tarımsal destek ödemesi gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti: 2023 yılı içerisinde 46 milyar liralık destek ödemesi yapıldı. Yıl sonunda 64 milyara ulaşmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl da 91,5-92 milyar liraya gelecek.

Yaklaşık 11,2 milyar liralık mazot desteği üreticilerin hesaplarına yatırıldı.
Bakan Yumaklı, "En önemli unsurlarından biri de sözleşmeli üretim. Üreticiye pazar garantisi, satış garantisi sağlıyorsunuz, sanayiciye de ham maddeyi sağlıyorsunuz. Bunların hepsi sözleşmeli üretimin parçası. Nihai hedefimiz arz ve talebi birbiriyle yakınlaştırmak." dedi.



TARIM SAYIMI YENİDEN YAPILACAK
Tarım sayımı en son 2001'de yapıldığı hatırlatan Bakan Yumaklı, "Tarım sayımını stok sayımına benzetebiliriz. Bununla alakalı her türlü veriler Türkiye İstatistik Kurumu'nda. Biz hazırlıklarımızı tamamladığımızda TÜİK hemen harekete geçecek." şeklinde konuştu.



DEPREM BÖLGESİNDE TARIM ÜRETİMİ
Deprem bölgesinde tarım üretimine değinen Bakan Yumaklı şunları söyledi: "Deprem bölgesiyle ilgili sürekli proje yapıyoruz. Çiftçilerimize sürekli bir desteğimiz var. Bizim bitkisel üretimimiz hemen hemen hiç etkilenmedi. Hayvansal üretimimiz de sınırlı bir şekilde etkilendi. Deprem bölgesindeki tarımsal üretimimiz majör bir değişikliğe uğramayacak. Tarımsal üretim yapmak isteyen herkesi destekliyoruz."

"217 BİN ÜRÜNDE GIDA DENETİMİ GERÇEKLEŞTİ"
Bakan Yumaklı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Kaynaklarınızı en iyi şekilde kullanacağınız, gıda güvenliğini sağlamak adına düzenli, sürdürülebilir bir üretimi oluşturabilmek adına planlı bir üretim yapmak durumundasınız.

Biz 21 Ağustos'tan itibaren denetimlere başladık. 217 binin üzerinde denetim gerçekleştirildi. 7 bin 500'e yakın arkadaşımız sahada. Sağlığı tehdit edenlere idari yaptırımda ve suç duyurusunda bulunuyoruz. "

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN