Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, açıkladı: Akkuyu’da hedef 29 Ekim 2024

Karadeniz doğalgazında günlük 4 milyon metreküplük bir akış olduğunu belirten Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Akkuyu’da ilk reaktöre ilişkin tarih verdİ...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, açıkladı: Akkuyu’da hedef 29 Ekim 2024

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ilk reaktörünün devreye alınmasına ilişkin, "Önümüzdeki yıl inşallah Cumhuriyetimizin 101'inci yılı, 29 Ekim 2024 diye bir tarih hedefimiz var" şeklinde konuştu. Gelecek 30 yılda 20 bin megavatın üzerinde nükleer enerji kapasitesinin devreye alınmasının hedeflendiğinin altını çizen Bakan Bayraktar, Akkuyu'dan sonra Sinop ve Trakya'ya yapılması planlanan nükleer santralleri faaliyete geçirmeyi planladıklarına işaret etti.

ALTYAPI HAZIR
Bayraktar, İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşınması konusunda görüşmelerin de devam ettiğini belirterek, konunun detaylarını görüşmek üzere Kasım ayında İsrail'e gitmeyi planladığını dile getirdi.




GABAR'DA ÜRETİM 18 BİN VARİLE ÇIKTI
Sakarya gaz sahasından BOTAŞ'ın şebekesine günlük 4 milyon metreküplük bir akışın olduğunu belirten Bayraktar, "Bizim ilk faz için hedef miktarımız 10 milyon metreküp. İkinci fazın gelişi ile birlikte önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 40 milyon metreküpe çıkmış olacak" dedi. Bayraktar, Gabar sahasının dünya ölçeğinde yapılan önemli keşiflerden biri olduğuna dikkati çekerek, "Gabar'da bugün itibariye günlük 18 bin varilleri bulan bir üretim var. 2024 yılı sonuna kadar 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN