Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan KKM açıklaması: "İstikrarın devamını öngörüyoruz"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, istikrar ve ekonomideki güven ortamıyla birlikte şu an yurt dışından, fonlardan ve varlık yönetimlerinden kendilerine gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri bulunduğunu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ‘Rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu masamda duruyor’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2023 Güncelleme 05 Ekim 2023, 07:00
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan KKM açıklaması: İstikrarın devamını öngörüyoruz

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, istikrar ve ekonomideki güven ortamıyla birlikte şu an yurt dışından, fonlardan ve varlık yönetimlerinden kendilerine gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri bulunduğunu açıkladı.

Merkez Bankası'nın masasında Körfez ülkeleriyle birlikte Endonezya, Brezilya, Hindistan, Güney Kore, Meksika ve Polonya'nın aralarında yer aldığı gelişen piyasaya fonlarının da Türkiye'ye ilk aşamada 2-3 milyar dolar yatırım teklifi bulunuyor.

Erkan, "Rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda. Beni sürekli arıyorlar, biz geri dönme lüksünü kendi lehimize kullanıyoruz" dedi.

İHRACATÇIYA DESTEK GELİYOR
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunumunun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Erkan, reeskont kredilerinde ihracatçılara yardımcı olarak şekilde bir çalışma yaptıkları müjdesini verdi.

Erkan, "Teknik ekiplerimizi oluşturduk, Bankalar Birliği, TİM, DEİK, TESK, TOBB ticaret odaları, sanayi odalarıyla çalışıyoruz. Maliyetleri dikkate alarak yapacağımız düzenlemeleri yakında açıklayacağız" diye konuştu.

Erkan, "Halkımız vadesi dolmadan KKM'yi bozmak istiyor. İstikrar ortamı ve rezervlerdeki iyileşmenin sürmesini, kurda da istikrarın devamını öngörüyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN