5-10-50-100 TL'lik banknotların sağ üst köşesine dikkatlice bakın! Aynısını bulan turnayı gözünden vuracak

Kocaeli'de yaşayan bir vatandaşın 200 TL'lik banknotunu bankaya yatırırken paranın hatalı olduğu gerekçesiyle geri iade edildi. İlk düşünce banknotun sahte olabileceği yönündeyken banka görevlileri inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucunda, işletmeciye gelen 200 TL'lik banknotun sahte olmadığı ortaya çıktı. Bunun yerine oldukça nadir rastlanan bir baskı hatasıyla karşı karşıya oldukları anlaşıldı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 11:38 Güncelleme 06 Ekim 2023, 11:38
5-10-50-100 TL’lik banknotların sağ üst köşesine dikkatlice bakın! Aynısını bulan turnayı gözünden vuracak

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de yaşayan bir vatandaş sıradan bir banka işlemi sırasında karşılaştığı durum karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Yatırdığı paradan 200 TL'lik banknotun hatalı basım nedeniyle geri iade edilmesi olayın başlangıcıydı. Banka görevlileri, bu durumun sahte para zannedilmesinden kaynaklı bir hata olabileceğini düşündü. Ancak gerçek yapılan detaylı incelemede ortaya çıktı. Paranın sahte değil hatalı basılmış bir banknot olduğu anlaşıldı.

SAHTE SANDILAR

Parayı ilk başta sahte zanneden vatandaş "Elimizde biriken parayı bankaya yatırmak istedik. Yatırdığımız paradan 200 TL'lik bir banknot geri verildi. Bu hata birkaç kez tekrarlanınca içimizi bir kuşku aldı. Paranın sahte olduğunu düşündük.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Banka görevlisini çağırdığımızda bize, paranın sahte değil hatalı olduğunu söyledi. Tek bir banka görevlisiyle yetinmedik, başka bankalardaki görevlilere de gösterdik ve hepsi paranın sahte olmadığını söyledi.

'Bunu koleksiyoncularla değerlendirebilirsiniz' dediklerinde bizim buruk sevincimiz normal bir sevince döndü.

Koleksiyonculardan teklifler gelmeye başladı ama kafamızdaki rakam bize sunulana kadar bu parayı kasamızda saklayacağız. Bu şansı değerlendirmek istiyoruz." dedi.

Şimdiye kadar teklifler aldığını fakat kafasında bir rakam olduğunu belirten vatandaş sermaye oluşturmak ve oğlunu yurt dışında okutmak istediğini söyledi.