TC Kimlik numarası 2-4-6-8 olanlar kontrol etsin! Hesaplara 2.811 TL tanımlandı! Bugünden itibaren o sosyal destekler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik önemli bir adımı duyurdu. Bakan Göktaş, bugün yaptığı açıklamada, Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının ödemesinin başladığını duyurdu. İşte konu hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 16:52 Güncelleme 05 Ekim 2023, 16:53
TC Kimlik numarası 2-4-6-8 olanlar kontrol etsin! Hesaplara 2.811 TL tanımlandı! Bugünden itibaren o sosyal destekler...

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik "65 yaş maaşı" olarak da bilinen yaşlılık aylığı ile özel gereksinimleri olan engelli vatandaşlara verilen "engelli aylığı" ödemelerinin tarihlerine dair bilgi verdi.

Ekim ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, yaklaşık 1,45 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını belirtti.

BUGÜN İTİBARIYLA HESAPLARA GEÇECEK

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını belirtti.Bu kapsamda;


Yaşlı aylığının 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2.811 TL'ye yükseldiğini açıkladı.