Kiralık evlere 100 gün sınırı geliyor! Ev sahiplerine kritik duyuru! Meclis düğmeye basacak! 1 milyon lira cezası var

Türkiye'de turizm amaçlı konut kiralamalarını düzenleyen kapsamlı bir kanun teklifi, yakın gelecekte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilmesi planlanıyor. Bu yeni teklif, turizm amaçlı konut kiralamalarını daha yakından denetlemeyi ve düzenlemeyi hedefliyor. İşte bu teklifin öne çıkan detayları...

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 09:45 Güncelleme 06 Ekim 2023, 09:46
Kiralık evlere 100 gün sınırı geliyor! Ev sahiplerine kritik duyuru! Meclis düğmeye basacak! 1 milyon lira cezası var

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması planlanan yeni bir düzenleme, konutların turizm amaçlı kiralanmasına önemli sınırlamalar getirmeyi hedefliyor. Bu düzenlemeye göre, turizm amaçlı olarak gerçekleştirilen konut kiralamaları tek seferde en fazla 100 günü aşamayacak. İşte konuya dair merak edilenler...

Konutların turizm amaçlı en fazla 100 gün kiralanmasını, bu alanda izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar çok sayıda düzenlemeyi içeren kanun teklifinin gelecek günlerde Meclis gündemine gelmesi planlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, konutların turizm amaçlı kiraya verilmesine ilişkin kanun teklifinin çalışmalarında sona gelindi.



Gelecek günlerde Meclis'e sunulması planlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde, konutların gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esaslar yer alıyor.

Ayrıca teklifte, konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar birçok düzenleme bulunuyor.

1 MİLYON LİRA CEZA

Milletvekillerince detayları üzerinde çalışılan düzenlemeye göre, tek seferde 100 günden fazla süreli yapılan kiralamaların kanun kapsamı dışında olması öngörülüyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde konutlar turizm amaçlı tek seferde en fazla 100 gün kiralanabilecek.



Kanun teklifinin TBMM'de kabul edilerek yasalaşmasının ardından Kanun'da yer alan kurallara uymayanlara yüksek miktarlarda idari para cezaları uygulanacak.