e-Devlet'ten kontrolü sağlayın! Ekim ayında 950 TL ek ödeme yapılacak! Aile destek parası alanlar...

Aile Destek Programı, hanenin gelir durumuna göre belirlenen bir destek programıdır. Ödemeler, hanenin ihtiyacına ve gelirine bağlı olarak değişir. Bu nedenle her aileye aynı miktar ödeme yapılmamaktadır.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 08:51 Güncelleme 04 Ekim 2023, 08:51
e-Devlet’ten kontrolü sağlayın! Ekim ayında 950 TL ek ödeme yapılacak! Aile destek parası alanlar...

İÇİNDEKİLER

Ekim ayıyla birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım parası ödeme tarihleri merakla araştırılmaya başlandı. Hak sahipleri, Aile Destek Programı'ndan ne zaman ödeme alacaklarını öğrenmek için arama motorlarını kullanıyorlar. Bu program, hanenin gelirine göre değişen bir destek sunmakta olup, miktarı her hane için farklılık göstermektedir. İşte, 2023 Ekim Aile Destek ödemesi hakkında bilmeniz gerekenler ve ödeme sorgulama işlemleri...

EKİM AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ekim ayı sosyal yardım parası hesaplara ne zaman geçeceği konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak gerçekleştiriliyor.

Aile Destek Programı Ekim ödemelerinin ayın 15'inden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi geldiğinde haberimize ekleyeceğiz.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME BİLGİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE DESTEK YARDIMI E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkânı tanınmıştır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL