Deprem bölgesindeki kadın girişimcilere destek! İş imkanı sağlanacak

Deprem bölgesindeki kadın girişimciler İstanbul’da iş dünyası ile buluştu. Proje ile kadınlara tarım ve gıda alanında yeni pazarlar ve iş imkanları açılmış olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Deprem bölgesindeki kadın girişimcilere destek! İş imkanı sağlanacak

İÇİNDEKİLER

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülen "Sürdürülebilir Sosyo- Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin iyileştirilmesi (ENHANCER) projesi; Gıda ve Tarım alanında faaliyet gösteren kadın öncelikli girişimcileri iş dünyasının önemli kuruluşları ile buluşturdu.



ENHANCER projesi kapsamında gerçekleştirilen 'Gıda ve Tarım alanında İş Dünyası Buluşması'; girişimcilere yeni pazarlama fırsatları, sektöründe öncü şirketler ile bir araya gelme, e-ticarette kadın girişimciliği, e-ihracat ve sürdürülebilir üretim yönetimi gibi konularda yeni bakış açıları kazandırarak, kobilere ve kooperatiflere iş hacimlerini güçlendirme olanağı sundu. Programın ile ilgili konuşan ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Ofisi Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu; "Özellikle deprem bölgesinden gelen kadın girişimcilerimiz İstanbul'da gıda ve tarım alanında çalışan büyük şirketlerle tanışma imkanı buldu.

Ayrıca e-ticaret ve finansman alanlarının önde gelen markalarıyla da bir araya gelen girişimcilerimiz, kısa eğitimler alarak, iş görüşmeleri gerçekleştirdiler" dedi. Deprem bölgesinin her anlamda çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Pınar Yapanoğlu; "Oradaki girişimcilerimizin her türlü desteğe ihtiyacı var. İstanbul'daki bağlantıların onlara yeni kapılar açmasını sağlamak üzere, biz de üzerimize düşeni yapıyor ve onlara elimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN