Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan deprem bölgesi açıklaması: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için hükümet tarafından yapılanları açıkladı. Yılmaz, "Esnaf ve sanatkârlara yönelik küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKİ imkânlarını kullandırdık. Şu ana kadar 6 ilimizde esnafımız için 4 bin 120 işyeri inşa ettik.Yine 6 ilimizde 6 bin 240 esnafımız için yeni işyerlerinin inşası devam ediyor. Önümüzdeki süreçte deprem bölgesi başta olmak üzere 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathanenin inşasını ve tahsisini gerçekleştireceğiz" dedi.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2023, 11:17 Güncelleme 29 Eylül 2023, 11:55
Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan deprem bölgesi açıklaması: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Esnafımızın geleneksel özelliklerini koruyarak yeni dönemin şartlarına da adapte olması çok kıymetli, ölçek meselesinde kendilerine avantaj teşkil edecek şekilde hareket etmelerini kıymetli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Dijital imkanlardan elektronik ticaretten, tedarikten bütün bu imkanlardan maliyetlerini düşürücü faydalanması bizim için önceliklerden.

Esnafımızın e ticaret pazarlarına erişimlerini kolaylaştırıcı programları hayata geçiriyoruz. Dün ekonomi koordinasyon kurulu toplantımızı gerçekleştirerek ülkemiz finans piyasalarını gelişimini, ekonomik istikrarı destekleyici politika ve tedbirleri ele aldık.

Orta vadeli programın tamamlayıcısı niteliğinde 12. Kalkınma planımızı ve hükümet programımız önümüzdeki günlerde milletimizin takdirine gazi Meclis'imize sunacağız.

Türkiye dünya ekonomisi ile bütünleşmiş bir ülkedir. Dünyada yaşanan ekonomik, sosyal, jeopolitik gelişmeler Türkiye'yi de etkilemektedir. Gelişmiş ülkeleri dahi alabora eden fırtınalardan biz de etkileniyoruz.

Şimdi OVP ile birlikte teknik anlamda öngörülebilirliği sağlamış durumdayız. Önümüzdeki dönem çok daha etkili bir şekilde politikaları hayata geçireceğiz.

Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek. Kademeli bir şekilde gelecek yıldan başlayarak düşüş trendine giren enflasyonu 2026'da yüzde 8.5'lere kadar düşmesini bekliyoruz. Geçmişte başardık, hep birlikte bunu başaracağız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN