Spacex yetkilileri BTK’da! İstişare Toplantısı'nda sunum yaptılar

BTK'ya başvuruda bulunan SpaceX'in yetkilileri, dün, Düşük Yörünge Uyduları Üzerinden Hizmet Sunumuna Yönelik İstişare Toplantısı'nda sunum yaptı. İşte sizler için derlediğimiz 27 Eylül tarihli TAKVİM ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Spacex yetkilileri BTK’da! İstişare Toplantısı’nda sunum yaptılar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York'ta SpaceX'in sahibi Elon Musk ile görüşmüştü. Musk, Starlink uydu hizmetleri konusunda Türkiye'yle iş birliği yapma isteğini iletmişti. Bunun hemen ardından da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) lisans başvurusu yapılmıştı. BTK'ya başvuruda bulunan SpaceX'in yetkilileri, dün, Düşük Yörünge Uyduları Üzerinden Hizmet Sunumuna Yönelik İstişare Toplantısı'nda sunum yaptı. (Rana BÜYÜKTAŞ)



OYUNA DİKKAT 'ET'!
İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi'nin açıklamaları kırmızı etteki oyunu gözler önüne serdi. Tüfekçi, "Şu an besiciler sosyal medyada kendi aralarında 'Dananızı kesmeyin, karkas etin kilosunun daha da yükselecek' diye konuşuyorlar. Etin kilosu 300 lira olacak diye birbirine mesaj atıyorlar ve hayvanlarını kesmemelerini ifade ediyorlar. Bundan dolayı mal almayan tüccarlar da zorlanıyor" değerlendirmesini yaptı.



AKKUYU ELEKTRİĞİN % 10'UNU KARŞILAYACAK
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni (NGS) inceledi. Bayraktar, "Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev ile çalışmaları inceleyerek santralin son durumuyla alakalı bilgi aldık. Türkiye'nin enerji arz güvenliği için stratejik bir adım olan Akkuyu NGS, tam kapasite devreye girdiğinde ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Her yıl 35 milyon ton karbon salımından kaçınmış olacağız" ifadesini kullandı. Rusya devlet nükleer enerji kuruluşu Rosatom, Akkuyu Santrali için üretilen 5'inci nükleer reaktör kabının sevkiyatını gerçekleştirdi.



RAY SİGORTA'DA ÜST DÜZEY ATAMALAR
Ray Sigorta, organizasyon yapısını uçtan uca değiştirerek, yeni hedeflerine uygun üst düzey atamalar gerçekleştirdi. Finans Genel Müdür Yardımcılığı görevine Emre Yağcı atandı. Temmuz ayı itibarıyla, Teknoloji ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcılığı görevine Burak Sol getirildi. Pazarlama ve Müşteri Çözümleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine Kerem Erdoan atandı. Ray Sigorta'nın yeni organizasyon yapısında 'İnsan Kaynakları' departmanının ismi 'Yetenek ve Kültür' olarak değiştirildi. Yetenek ve Kültür Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Mukadder Aksoy atandı. Şirkette uzun yıllardır Strateji Direktörü olarak görev yapan Sevil Şener Strateji Genel Müdür Yardımcılığı görevine; Satış Direktörü olarak görev yapan Engin Deniz Şener Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevine; İş Zekası ve Proje Yönetimi Direktörü Ersin Tüvar ise Hasar Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Ray Sigorta CEO'su Koray Erdoğan, "Şirketimizin organizasyon yapısını geliştirdik ve yeniledik. Yaptığımız köklü değişimlerin şirketimize ve sektöre faydalı olacağına inancım tam" dedi.



SERVİS AĞI BÜYÜYOR
Acente büyümesine paralel olarak üretim sıralamasında önemli bir yere ulaşan Aveon Global Sigorta, müşteri deneyimi açısından önemli anlaşmalı servis ağını da her geçen gün geliştirmeye devam ediyor.

81 İLDE HİZMET
Aveon Global Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerim Bağdaş, konuyla ilgili şunları söyledi: "Ağustos ayı itibarıyla 81 ilde toplam bin 650 anlaşmalı servisimiz ile yılda 200 bin müşterimize hizmet verir duruma geldik. Servislerimizin 900 tanesi yetkili servis, 500'ü aşkın özel servis ve 650 civarında cam servisinden oluşmakta. Bunun haricinde 7x24 hizmet veren müşteri hizmetlerimiz ile de müşterilerimizin anlık ve acil taleplerine cevap verir durumdayız. Çok yakın zamanda hasar süreçlerimizde hizmet kalitesini artıracak adımları da atmaya hazırlanıyoruz. 2024 yılında müşteri memnuniyeti odaklı bir hasar yönetim sistemini müşterilerimize açmış olacağız. Acentelerimizin ve müşterilerimizin istek ve taleplerine kulak vermeye, onları dinlemeye ve dikkate almaya devam edeceğiz."


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN