17 milyon SSK, Bağkur emeklisinin hesabına aynı anda yatacak! Emekliye zamdan evvel 10.000 TL ikramiye kapıda! 29 Ekim'de 3. ikramiye, seyyanen zam...

Türkiye'de, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü büyük bir heyecan ve coşkuyla yaklaşırken, emeklileri sevindirecek ikramiye hediyesi de gündeme oturdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere 5 bin veya 10 bin lira ikramiye verilmesi konuşuluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Dağ, Türkiye'de Cumhuriyet'in 100. yıl döneminin yaklaştığı bu günlerde, emeklilerin beklentilerini ve bütçe dengesini göz önünde bulundurarak bu konuda titizlikle çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 10:28 Güncelleme 25 Eylül 2023, 10:28
17 milyon SSK, Bağkur emeklisinin hesabına aynı anda yatacak! Emekliye zamdan evvel 10.000 TL ikramiye kapıda! 29 Ekim’de 3. ikramiye, seyyanen zam...

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü yaklaşırken, Türkiye'de emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. AK Parti'den gelen açıklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi planlanıyor. İşte konu hakkında detaylar...

HÜKÜMET EMEKLİLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla emekli zammı öncelikli ele alınacak konulardan biri olacak.

Emekliye zammın yanında bir de ikramiye müjdesi geliyor.

Ekim'de Meclis'in ilk gündem maddesinin emeklilere zam olmasını beklediklerini belirten TÜED Genel Başkanı Ergün, 'Cumhuriyet İkramiyesi de en az 10 bin lira olmalı' dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere 5 bin liralık ikramiye verileceği yönündeki haberlere değinerek, bu yöndeki bir girişimi takdirle karşılayacaklarını söyledi.

Emeklilerin dört gözle aylıklarına yapılacak artışı beklediğine dikkati çeken Ergün, "Aylıklara artışın yanında bayram ikramiyeleri de artırılmalı. Bayram ikramiyesinin alım gücü korunmalı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verileceği konuşulan 5 bin liralık ikramiye de ek bir gelir sağlaması açısından önemli. Cumhuriyet İkramiyesi en az 10 bin lira olmalı" dedi.

Ergün, milyonlarca emeklinin aylıklarına yapılacak zam için Meclis'in açılmasını dört gözle beklediğini belirterek, "Ekim ayında Meclis'in ilk gündem maddesi emeklilere zam olmalı" diye konuştu.

İŞTE MASADA KONUŞULAN RAKAM!

Bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi gündemde. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği konuşuluyor. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

AK PARTİ'DEN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu.

Dağ, "Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar." dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin Giresun İl Başkanlığı'nda 'Şehir Buluşmaları' toplantısında konuştu.

Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır." ifadelerini kullandı.