BTK duyurdu: İnternet ve TV abonelikleri için "teyit" zorunluluğu getirildi...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenlemeyle, internet ve TV yeni abonelik işlemlerinde talebin kişinin bilgisi dahilinde olduğu teyit edilmeden abonelik başlatılamayacak. İşte sizler için derlediğimiz 21 Eylül TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
BTK duyurdu: İnternet ve TV abonelikleri için teyit zorunluluğu getirildi...

İÇİNDEKİLER

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenlemeyle, internet ve TV yeni abonelik işlemlerinde talebin kişinin bilgisi dahilinde olduğu teyit edilmeden abonelik başlatılamayacak.

Hizmete ilişkin herhangi bir yöntemle abonelik talebinin oluşturulduğu durumlarda, ilk olarak tüketici, işletmecinin müşteri hizmetleri vasıtasıyla aranacak ve kendisinden işletmecinin sunacağı internet veya TV hizmeti için pazarlama, tanıtım amaçlı aranıp aranmadığı veya kendisine kısa mesaj gönderilip gönderilmediği sesli olarak sorulacak ve teyit alınacak.



KKM'DEN ÇIKANA YÜZDE 55 FAİZ
Merkez Bankası, TL'yi güçlendirmeye yönelik olarak hem standart TL mevduatı destekleyen hem de kur korumalı hesaplardan standart TL mevduata geçişi özendiren adımlar atarken; bankalar da harekete geçti, TL mevduat faizlerini yükseltti.

Kur Korumalı Mevduat'tan çıkıp, TL mevduat hesabına geçenlere yüksek faiz verilmeye başlandı. Kimi bankalarda faiz oranı yüzde 55'e ulaştı. Uzmanlar, KKM'den çıkacak vatandaşlara yüzde 55'e varan faiz teklif eden bankaların olduğunu belirterek, "Yüzde 60'a kadar mevduat faizi gündeme gelebilir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN