1 gram bile varsa dikkat! Tarih verildi! FED sonrası altın fiyatları! İslam Memiş 48 saat içerisinde demişti!

Altın fiyatları, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın faiz kararını açıkladığı gün öncesinde vatandaşlar tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Aynı zamanda Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararı öncesi altın yatırımcılarına dalgalanmalara karşı uyarılarda bulundu. İşte 21 Eylül 2023 gününün güncel altın fiyatları ve uzmanın yorumları...

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 09:18 Güncelleme 21 Eylül 2023, 13:31
1 gram bile varsa dikkat! Tarih verildi! FED sonrası altın fiyatları! İslam Memiş 48 saat içerisinde demişti!

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatlarının son dakika haberleri dikkatle izleniyor. Finans alanında uzman İslam Memiş, Federal Rezerv'in faiz kararı için yatırımcılara dikkat çekici bir açıklama yaptı. Uzman belirli bir tarih vererek altın hakkındaki yorumlarını peş peşe sıraladı. Başkan Jerome Powell, FED'in bugünkü toplantısında faiz oranlarını belirlemek ve ekonomik durumu değerlendirmek üzere önemli bir karar açıkladı. Bu karar, altın piyasalarında büyük bir etki yarattı ve altın fiyatlarını belirlemekte etkili oldu. Altın fiyatları, FED faiz kararı öncesinde dalgalı bir seyir izledi. Yatırımcılar, FED'in faiz oranlarını artırma ihtimali nedeniyle altın piyasalarında çalkantılı bir dönem yaşandı. İslam Memiş, bu konuda yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. İşte FED faiz kararının altına etkisi ve İslam Memiş'ten altın uyarıları...

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI I VİDEO İZLE

💰'PİYASA İKİYE AYRILDI'

Burada piyasa kendi içinde ikiye ayrılıyor. 2024'e kadar bir faiz artışının olmama ihtimali piyasanın odağında olacaktır. Kasım toplantısı son faiz artırımı olabilir.

💰3.500 TL HEDEFİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altının güvenilir liman olarak bilindiği bu dönemde 3.500 TL seviyesini hedef olarak gösterdi. Memiş altınla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

"Ons altın 1921 dolarda. 1930 dolar test edildi, geri geldi. Fed'e kadar baskılanma süreci devam ediyor. Teknik olarak 1900 - 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında. Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin. Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgar tersine dönecek ve 2000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı."

💰"BU FİYATLAR KALICI DEĞİL"

"Gram altın 1660 lira seviyesinde. Fos. 1700 - 1708 lira seviyesinde. 1700 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Bu fiyatlar kalıcı değil. Fed'e kadar baskı altında kalacak, Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi."

💰O TARİHTE YENİ REKOR GELİYOR!

"Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu.

💰2024'TE 2500 TL ÜSTÜ OLACAK

"2024 yılında ise 2500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3500 ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

💰FED FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed) Eylül toplantısında faiz oranını değiştirmedi. Banka politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

💰FED FAİZ İNDİRİMİNE NE ZAMAN BAŞLAR?

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ilk faiz indiriminin Haziran 2024 toplantısında olabileceğinin öngörülüyor. Fed'in 2024'te ne kadarlık bir gevşeme planladığının ise belirsizliğini koruyor. Fed'in ilk faiz indirimine gitme olasılığının en yüksek olduğu 2024'deki haziran toplantısında, yüzde 36 ihtimalle 25 baz puanlık faiz indirimi öngörülüyor.

💰FED FAİZLERİ SABİT TUTARSA NE OLUR?

Fed faiz kararını sabit bırakması durumunda ise altın piyasasında yükselmeler veya düşmeler çok düşük oranlarda beklense de dalgalanmalar yaşanabilir. Yani faiz kararının sabit tutulması durumunda kısa vadede kar elde etmek mümkün olmaz.

🔴 CANLI ALTIN KURU

🔴 CANLI DOLAR KURU