Hesaplara 1.100 TL yatacak! Aile Destek ödemesi alanlara saat 09:00'da müjde duyuruldu! TCKN 2,4,6,8 olanlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün Türkiye genelinde birçok aileyi ilgilendiren önemli bir müjdeyi duyurdu. Ailelerin ekonomik zorluklarını hafifletmek amacıyla hayata geçirilen Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, bu ay içerisinde hesaplara toplamda 4,3 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı. Türkiye Aile Destek Programı, ailelerin ekonomik sıkıntılarını azaltmayı hedefleyen bir inisiyatiftir. Program kapsamında ailelere maddi yardımlar sağlanarak, temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanır. Bakanlık, düzenli aralıklarla bu yardımları ailelere ulaştırmaktadır.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 10:16 Güncelleme 13 Eylül 2023, 10:16
Hesaplara 1.100 TL yatacak! Aile Destek ödemesi alanlara saat 09:00’da müjde duyuruldu! TCKN 2,4,6,8 olanlar...

İÇİNDEKİLER

Aile destek ödemeleri hakkında aramalar her geçen gün artıyor. Merakla beklenen eylül ayı ödemeleri için Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan son dakika açıklama geldi. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacaklarını duyurdu. İşte konu hakkında detaylar...

Bakan Göktaş, programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 48,1 milyar TL'yi aştığını belirterek, "Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye'mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere destek sağladıklarını ifade eden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar TL destek vereceğiz" diye konuştu.

Ekim 2022'de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin Türkiye Aile Destek Programı'na eklendiğini hatırlatan Bakan Göktaş, şunları söyledi:
"Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize ödeme yapıyoruz."

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.