Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Ankara-İstanbul arası 80 dakika sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ankara-İstanbul arasında yeni bir otoyol yapıyoruz. Karayolu 3 saate düşecek. Bu proje yapılması ile birlikte 7-8 yılı bulur. 350 kilometre hızla yeni bir süper hızlı tren. Ankara-İstanbul arası 80 dakika sürecek. Burada proje olarak otoyala göre daha ileri noktadayız. Bir 5 yıl gibi bir süre düşünebiliriz. Tren Haydarpaşa'ya kadar gelecek" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2023 Güncelleme 10 Eylül 2023, 09:31
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Ankara-İstanbul arası 80 dakika sürecek

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Ankara arasına yeni bir tren yolu yapılacağını ve mesafenin 80 dakikaya düşeceğini söyledi. Bakan Uraloğlu, "Ankara-İstanbul arasında yeni bir otoyol yapıyoruz.

Karayolu 3 saate düşecek. Bu proje yapılması ile birlikte 7-8 yılı bulur. 350 kilometre hızla yeni bir süper hızlı tren. Ankara-İstanbul arası 80 dakika sürecek. Burada proje olarak otoyala göre daha ileri noktadayız. Bir 5 yıl gibi bir süre düşünebiliriz. Tren Haydarpaşa'ya kadar gelecek" dedi.

KANAL İSTANBUL'DA SON DURUM
Bakan Uraloğlu, Kanal İstanbul ile ilgili de şu bilgileri verdi: "İstanbul Boğazı en zor su yollarından birisi. Günlük yoğun bir trafiği var. Yılda 35 ile 40 bin arasında bir gemi geçişi var. İstanbul'un boğaz trafiği var. Şu anda biz İstanbul trafiğini tek yönlü olarak veriyoruz. İstanbul boğazını çift yönlü geçiş olarak göremezsiniz. Dünya ticareti deniz üzerinden gelişiyor. Kanal İstanbul projesi bizim tarafımızdan bitti. Kanal İstanbul civarında bir konut rezerv alanı olacak. Belki Kanal İstanbul'a başlamadan önce konutlara başlamış oluruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN