Togg liderliği kaptı! Elektrikli otomobil satışlarının lokomotifi oldu

Milli otomobil lokomotif oldu. Elektrikli otomobil pazarı büyüdü. Elektrikli oto satışları yüzde 597 oranında arttı. Togg T10X, tüm elektrikli araçlar pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde lider oldu. Öte yandan Türkiye'de Model Y modeliyle satışa başlayan Tesla, ülke bazlı resmi satış adetlerini bildirmemeyi tercih ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2023 Güncelleme 10 Eylül 2023, 09:28
Togg liderliği kaptı! Elektrikli otomobil satışlarının lokomotifi oldu

İÇİNDEKİLER

Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışlarının payı bu yılın ilk 8 ayında yüzde 4'e yaklaşırken, Togg T10X modeli ile satışa başladığı 4 ay içerisinde tüm elektrikli araç pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde lider oldu. Türkiye'de elektrikli otomobil satışları bu yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 597,3 artarak 22 bin 891 seviyesinde kaydedildi.



Türkiye otomobil pazarında, bu yılın ilk 8 ayında benzinli otomobiller 401 bin 118 adet satışla birinci, dizel otomobiller ise 91 bin 492 adetle ikinci sırada yer aldı. Hibrit otomobil satışları 60 bin 489 ve otogazlı otomobil satışları da 6 bin 429 adet oldu. Elektrikli otomobil satışları ise 22 bin 891 adetle otogazlı otomobil satışlarının çok üzerinde kalmaya devam etti. Birçok marka, daha önce duyurusunu yaptığı iddialı modellerini yıl içinde Türkiye pazarında satışa sundu. Ayrıca, Çinli firmalar Türkiye pazarına ilgi göstermeyi sürdürüyor. ODMD verilerine göre, Togg ilk 8 ayda T10X modeliyle 3 bin 400 teslimata imza atarak, elektrikli araç segmentinin lokomotif markası olmayı başardı.

LİDERLİĞİ KAPTI
T10X, tüm elektrikli araçlar pazarında yüzde 18,2, elektrikli SUV segmentinde yüzde 33,3, elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 55,3 ve ağustos ayında tüm binek araç pazarında yüzde 3'lük pazar payına ulaştı. Ayrıca Togg T10X, tüm elektrikli araçlar pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde lider oldu. Öte yandan Türkiye'de Model Y modeliyle satışa başlayan Tesla, ülke bazlı resmi satış adetlerini bildirmemeyi tercih ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN