Kredi kartında yeni dönem! Bankalar belge istiyor

Kredi kartı harcamalarıyla ilgili yeni tedbirler geliyor. Taksitler azalırken limit artırımlarına da sınır getirilecek. İşte sizler için derlediğimiz TAKVİM ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2023 Güncelleme 10 Eylül 2023, 06:59
Kredi kartında yeni dönem! Bankalar belge istiyor

İÇİNDEKİLER

Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine ilişkin mesajlarin yer alması sonrası bankalar harekete geçti. Periyodik olarak bankalar tarafından artırılan veya müşterinin talebi üzerine kolay şekilde yükseltilen kredi kartı limitlerinde prosedürler zorlaştırıldı. Son dönemlerde limit artırımı talep edilen müşterilerin gelir durumlarının daha dikkatli incelendiği öğrenilirken, özellikle yabancı şirketlerde döviz üzerinden çalışan, yüksek gelirli kişilerden limit artırımı için şirketlerinden gelir belgesi istenmeye başlandı. Özellikle cep telefonu, bilgisayar, beyaz eşya gibi alışverişlerini kredi kartı limitleri nedeniyle tamamlayamayan müşterilere, sanal kart alternatifi sunuluyor.

TURİZMİN YILDIZI
Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından Antalya, en yüksek turist sayısı ve turizm gelirine ulaşılan 2019 yılından sonra 2023 yılında da yeni rekorlarla ilerlemeye devam ediyor.Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'ya bu yıl sekiz ayda gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 11 milyonu aştığını belirterek, bu yıl Rusya, Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkelerinin bir kısım uçuşlarını kasım ayı sonuna kadar uzattığını açıkladı.

KREDİDE FAİZ YÜZDE 50'Yİ AŞTI
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre Eylül ayı itibarıyla ihtiyaç kredilerinde faiz oranı yüzde 50'yi aştı. 1 Eylül itibariyle 1-3 ay vadeli ortalama mevduat fazi yüzde 37,6, ticari krediler yüzde 37,9 olurken, ihtiyaç kredilerinde faiz ise yüzde 53 seviyesine çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 1 Eylül itibariyle 75 milyar lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 10 trilyon 349 milyar 698 milyon liradan 10 trilyon 424 milyar 761 milyon liraya yükseldi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN