Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi verdi: Bahar yarı yılının başında yeni atanan öğretmen arkadaşımızla eğitim sürecine başlayacağız

Yeni öğretmen alımı için takvimin Ekim ayı sonunda ilan edileceğini söyleyen Bakan Tekin, ‘Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2023 Güncelleme 06 Eylül 2023, 07:00
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi verdi: Bahar yarı yılının başında yeni atanan öğretmen arkadaşımızla eğitim sürecine başlayacağız

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması müjdesi verdi.

Tekin, 68 bin öğretmen ihtiyacıyla ilgili bir süreç başlatmak istediklerini, bu konuda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da destek olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı'yla, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen ihtiyacı rakamı konusunda konuştuklarını belirten Tekin, şöyle konuştu: "Sayı söyleyemem ama şunu söyleyebilirim bahar yarı yılının başında yeni atanan öğretmen arkadaşımızla eğitim sürecine başlayacağız.

Ekim sonu itibarıyla branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, Şubat'ta yani bahar eğitim yılı başlarken yeni öğretmen arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz."



TELEFON KARARI
Bakan Tekin, "(Özel okullardan) servis ve yemek ücretlerinden kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" diye konuştu. Derse girmeden çocukların cep telefonlarını teslim edeceğini anlatan Tekin, "Müdürler tedbirleri aldı" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN