İhracatçılara uygun maliyetli kredi yolu! 5 milyon dolar veya 100 milyon liralık yeni paket

TİM ile 11 banka yeni kredi paketi için bir araya geldi. İhracatçılara azami 5 milyon dolar veya 100 milyon liraya kadar uygun maliyetli kredi yolu açıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
İhracatçılara uygun maliyetli kredi yolu! 5 milyon dolar veya 100 milyon liralık yeni paket

İÇİNDEKİLER

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, DenizBank, TEB, Odeabank iş birliğiyle ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alındı.

'Vade(SİZ) İhracat Kredi Paketi'yle, ihracatçılar azami 5 milyon dolar veya 100 milyon liraya kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabilecek.

Rotatif kredi seçeneğiyle, 12 aylık bir süreyle başlayan kredi vadesi, firmaların azami kredi tutarı kadar ihracat alacaklarını anlaşmalı bankalara yönlendirmeleri durumunda maksimum 36 aya kadar çıkabilecek.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, "İhracatçılarımızın finansmana erişimlerini kolaylaştıracağız. Bu paketin niteliğine bakıldığında KOBİ müşterilerimiz için 1 milyon, KOBİ dışı müşteriler için 5 milyon dolar.

TL cinsinden kredilerde 20 milyon lira ya da 100 milyon lira KOBİ ve KOBİ dışında maksimum rakamlar böyle" dedi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe de "Bankalar ve ihracatçılar olarak ortak ülkümüz, ortak bir derdimiz var; Türkiye'nin refahını artırmak ve ekonomisini büyütmek. Bu ortak vizyonla bir araya gelerek iş birliği yaptık" diye konuştu.

11 BANKA YÖNETİCİSİ KATILDI
Toplantıya katılan banka yöneticileri şöyle: Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Engin Turhan, DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, TEB Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan ve Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Cenk Demiröz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN